Česká firma zaměřená na sociální sítě dostane půl miliardy od investorů z USA

Americké investiční firmy Index Ventures a Earlybird dají v přepočtu 517 milionů korun na rozvoj české firmy Socialbakers, která se zaměřuje na analýzu dat ze sociálních sítí. Peníze firma využije na inovaci produktů a další mezinárodní expanzi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf Socialbakers Jan Řežáb

Šéf Socialbakers Jan Řežáb | Foto: Socialbakers

„Investici využijeme především na další vývoj našich analytických produktů, posílení klientského servisu a marketingových aktivit,“ uvedl jeden ze zakladatelů společnosti Lukáš Maixner.

Socialbakers má více než 2000 klientů ze stovky zemí. Na její data se spoléhají například firmy Samsung, Danone, Lufthansa, L'Oreal, Disney, KLM, Henkel, LVMH, NHL nebo Lamborghini.

S milionem měsíčních návštěv je dnes Socialbakers.com největším světovým portálem nabízejícím marketingovým expertům a agenturám široké spektrum dat a analytických informací ze sociálních sítí.

Společnost Socialbakers vznikla v roce 2009 v Plzni a dnes zaměstnává přes 300 lidí. Hlavní sídlo má v Praze, pobočky v New Yorku, Londýně, Singapuru, Istanbulu, Dubaji, Mnichově, Sao Paolu, Mexico City.

ČTK, mka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme