Červenka litoval komplikací v závěru duelu. Augusta před pasivitou varuje

Čeští hokejisté postoupili do čtvrtfinále olympijských her po výhře 5:3 nad Slovenskem a mohou se těšit na bitvu se Spojenými státy americkými. Hrát se bude opět v hale Šajba od 18 hodin. Dvougólový střelec osmifinálového klání Roman Červenka poskytl Českému rozhlasu exkluzivní rozhovor.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Roman Červenka donutil slovenského brankáře Jána Laca dvakrát lovit puk z branky, takhle ho překonal poprvé

Hokejový útočník Roman Červenka donutil slovenského brankáře Jána Laca dvakrát lovit puk z branky, takhle ho překonal poprvé | Zdroj: Reuters

„Jsme rádi, že jsme to zvládli. Měli jsme výborný začátek, ale je škoda, že pak jsme si to takhle zkomplikovali. Nakonec to bylo drama no.“

První třetina byla ve vašem podání opravdu výtečná. Dalo se tomu výkonu, co jste v první třetině převáděli, vůbec něco vytknout?

Už v šatně jsme si říkali, že se tyhle zápasy o všechno začínají opatrně. Proto jsme nechtěli na nic čekat. Řekli jsme si, že jsme takhle promarnili první třetinu se Švédama. Dneska jsme toho dokázali využít, ale ve druhé třetině jsme přestali hrát a zbytečně je pustili do hry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Exkluzivní rozhovor s Romanem Červenkou po utkání se Slovenskem

Než jste ale přestali hrát, právě vy jste zvyšoval na 4:0. Z tribuny to vypadalo, že se díváte, jestli za vámi jede Jaromír Jágr. Nakonec on jakoby mávnul rukou, tak jste si položil gólmana Laca. Jak jste to vnímal na ledě?

Věděl jsem, že Jarda za mnou jede, ale jel jsem sám na bránu. Tam už se nevyplácí vymýšlet něco navíc. Jsem rád, že jsem ten gól dal.

Po dvou gólech Mariána Hossy a snížení Surového z toho ve třetí třetině bylo drama. Jak vám v tu chvíli bylo?

Po každém gólu jsme si říkali, že musíme začít hrát v klidu a to, co jsme hráli v první třetině za stavu 0:0. Snažili jsme se to udržet, ale zbytečně jsme z toho udělali drama, které nemuselo být. Ale zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli.

SLEDOVALI JSME ONLINE: Česko porazilo Slovensko 5:3 a je ve čtvrtfinále

Číst článek

Teď vás čeká výběr USA, který tu je zatím považován za nejlepší tým…

Času moc není, ale musíme do zítra nabrat síly. Víme, že Amerika je strašně silná, ale nemáme co ztratit, favorité jsou oni. Tak uvidíme, jak to dopadne.

Augusta varuje: proti USA se nesmí nic vypustit!

Rozhovor Radiožurnálu poskytl také bývalý trenér národního týmu Josef Augusta, který u reprezentace působil v letech 2000 až 2002. A vyzdvihl to, jak Češi odehráli první polovinu utkání, ale zároveň upozornil, že ve čtvrtfinále bude třeba tak hrát celý zápas.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý trenér hokejové reprezentace Josef Augusta o derby se Slovenskem na OH

Jak jste to prožíval… Dalo se to napětí vydržet?

Dalo se to vydržet, protože jsme velice dobře začali. Vedli jsme 4:0, když jsme využili dvě přesilové hry a dva rychlé protiútoky. Ale pak jsme si to v poslední třetině pasivní hrou trochu zkomplikovali a byly to nervy.

Co byste naordinoval a poradil hráčům před čtvrtfinálovým zápasem, ve kterém budou čeští hokejisté hrát s výběrem USA?

Musí vydržet hrát celé utkání, protože Američani jsou přece jen kvalitativně lepší mužstvo než Slováci. Je třeba hrát tak, jak jsme teď hráli první půlku zápasu do příznivého stavu 4:0. Nesmíme pak ovšem přejít do takové pasivity. Musíme být aktivní celý zápas.

Play-off olympijského turnaje v hokeji (stav k 18. 2. 2014) | Foto: Michal Jindra

Jakub Kanta, Petr Kadeřábek, Zuzana Burešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme