Oprava pardubické třídy Míru zkomplikuje zásobování provozoven

Za necelé dva týdny uzavře pardubická radnice na jeden celý rok třídu Míru. Úplná uzavírka platí pro vozy MHD. Auta a zásobování budou mít omezený přístup a chodci budou moci ulicí procházet. Radnice chce obnovit zašlou slávu tohoto bulváru. Ulice by se díky rekonstrukci měla znovu proměnit v příjemnou pěší zónu s částečným zachováním dopravy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třída Míru v Pardubicích

Třída Míru v Pardubicích | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Projekt počítá s opravou celé třídy Míru, a to od náměstí Republiky, až po Masarykovo náměstí, a také s rekonstrukcí severní části Sladkovského ulice směrem k Sukově třídě.

Součástí stavebních prací bude i kompletní rekonstrukce sítí, povrchů i mobiliáře, v některých částech budou opraveny inženýrské sítě - kanalizace, vodovod a veřejné osvětlení.

Přehrát

00:00 / 00:00

O opravách třídy Míru natáčela redaktorka Drahomíra Bačkorová

Během oprav se na třídu Míru nedostane žádná městská hromadná doprava. Auta a zásobování budou mít omezený přístup. V pondělí, ve středu a v pátek mohou provozovny zásobovat v brzkých ranních a večerních hodinách.

Jinak bude zásobování probíhat každý den z přilehlých ulic – Pernerova, Jindřišská a Sladkovského jih. Auta budou mít vyhrazené parkovací místo na 30 minut.

„Já tu zásobuji cukrárnu. Nikdo zatím neví, jak to bude vypadat, ale snad se jim to povede, aby šlo dobře zásobovat. Já sem třeba jezdím jen jednou v týdnu, ale například pekaři tu zásobují každý den. Téměř denně řeším takové situace, že se někde něco opravuje,“ říká řidič Martin Hyška.

Parkovací místa pro lidi, kteří v těchto ulicích bydlí, zůstanou, ale v menším počtu. „Parkovat ale mohou v ulici Ke Stadionu, kde zanikne návštěvnické parkování a zůstane jen rezidentní," dodává vedoucí odboru dopravy radnice Vladimír Bakajsa.

Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme