Vláda chce vypracovat vlastní novelu upravující exekuce

Vláda se staví neutrálně ke dvěma poslaneckým novelám, které se týkají snížení nákladů na vymáhání menších pohledávek a úpravy exekucí společného jmění. Kabinet se záměry souhlasí, chce ale do poloviny roku předložit vlastní návrh.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

exekuce (ilustrační foto)

exekuce (ilustrační foto) | Foto: a-kontra.net

Část poslanců navrhuje vyškrtnout ze soudního řádu ustanovení, podle něhož je při vymáhání dluhu spadajícího do společného jmění manželů možné postihnout i bankovní účet a mzdu manžela nebo manželky dlužníka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hostem ve vysílání Radiožurnálu byl Daniel Hůle ze společnosti Člověk v tísni

Daniel Hůle ze společnosti Člověk v tísni se změnou souhlasí. Podle něj současný návrh odrazuje lidi od manželství, protože z něj dělá velmi rizikový podnik:

„Jestli si myslíme, že to nějakým způsobem povede k lepší vymahatelnosti a ke spravedlivějšímu postavení věřitelů, tak si neuvědomujeme, že zde demontujeme kulturní instituci, kterou manželství je. Dneska se svatba jeví velmi rizikovým kontraktem. To si myslím, že bylo od konzervativních politiků velmi nerozumné.“

Vladimír Kroc, raf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme