Pyrotechnici ve Zlíně prohledávají budovu patřící údajnému šéfovi lihové mafie

Pyrotechnici, hasiči a záchranáři zasahují ve 45. budově průmyslového areálu v centru Zlína, která patří údajnému šéfovi lihové mafie Radku Březinovi. Policie prověřuje možnost, že tam měl uskladněné zbraně nebo výbušniny, uvedla Česká televize.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Březina (v bíllém svetru), údajný hlavní aktér nelegálních obchodů s lihem  zůstává ve vazbě

Radek Březina (v bíllém svetru), údajný hlavní aktér nelegálních obchodů s lihem zůstává ve vazbě | Zdroj: ČTK

Mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Pavel Hanták na dotaz ČTK pouze potvrdil, že ve Zlíně "provádějí úkony trestního řízení". Čeho konkrétně se týkají, nechtěl nyní komentovat.

U poměrně zchátralého objektu stojí několik policejních aut, dva hasičské vozy a jedna záchranka. V okolí se pohybují policisté, ale zvenku není nic vidět. Za oknem se občas mihli lidé. Podle mluvčího krajských hasičů Libora Netopila hasiči do areálu vyjeli na žádost policie, aby připravili protipožární opatření.

Radek Březina je společně se svým bratrem Tomášem a dalším mužem stíhán v kauze více než půlmiliardového daňového úniku při prodeji lihu. Krajský soud v Olomouci ale minulý měsíc případ vrátil do správního řízení, tedy žalobcům, a to kvůli souvisejícímu nedávno odhalenému podezření z další trestné činnosti.

Policisté nedávno při akci na Moravě obvinili 15 lidí, sedm z nich je ve vazbě, včetně Březinovy manželky. Podle žalobců mohli na nezdaněném lihu ošidit stát nejméně o tři miliardy korun. Radek Březina čelí i podezření, že z vazby nabídl policistovi desetimilionový úplatek a snažil se ovlivňovat svědky. Prý chtěl podplatit i žalobce a soudce. Hrozí mu až 16 let.

Radka Březinu zatkla policie předloni v říjnu v Kostelci u Zlína v jeho rodinném hotelu. Před policií se 15 hodin skrýval v kotelně pod pilinami. Březina údajně stojí také za Likérkou Drak, která je spojená s metanolovou aférou.

ČTK, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme