Vlajkonošem na zakončení olympijských her bude biatlonista Moravec

Biatlonista Ondřej Moravec ponese českou vlajku na slavnostním ceremoniálu, který v neděli zakončí XXII. zimní olympijské hry v Soči. Čestnou úlohu mu svěřil šéf české výpravy v Soči Martin Doktor. Moravec má jako jediný český olympionik v Soči už tři medaile a před sebou ještě mužskou štafetu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Ondřej Moravec v cíli závodu na 15 kilometrů s hromadným startem

Biatlonista Ondřej Moravec v cíli závodu na 15 kilometrů s hromadným startem | Zdroj: ČTK

Se dvěma stříbrnými a jednou bronzovou medailí na krku může Moravec chodit po olympijské vesnici. Devětadvacetiletý biatlonista dosáhl na svůj první olympijský úspěch ve stíhacím závodě, ze kterého má stříbro. Poté přidal bronzovou medaili z hromadného závodu a včera další stříbro ze smíšené štafety.

Jako jediný český sportovec tak má z Her tři medaile, i když mu na rozdíl od rychlobruslařky Martiny Sáblíkové nebo snowboardistky Evy Samkové chybí ta zlatá.

Moravec ji ale ještě může do závěrečného ceremoniálu získat, protože ještě nastoupí do mužské štafety. Ta ale při zranění Michala Šlesingra nastoupí ve složení Moravec, Soukup, Krčmář a Krupčík a doufá v umístění okolo šestého místa.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme