Fotbalisté Liberce podlehli v Evropské lize Alkmaaru 0:1

Fotbalisté Slovanu Liberec prohráli v úvodním utkání 2. kola Evropské ligy s Alkmaarem 0:1. Severočeši tak pro postup do další fáze potřebují v odvetě za týden vyhrát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberečtí se statečně bránili, ale jeden gól dostali

Liberečtí se statečně bránili, ale jeden gól dostali | Zdroj: ČTK

Liberec - Alkmaar 0:1

Domácí odehráli s Alkmaarem vyrovnaný první poločas s několika šancemi, ale brankáři po nich zpravidla neměli mnoho práce, protože střely zpravidla skončily na některém z obránců.

Ve druhé půli se Liberec dostal i do nebezpečných situací, zdálky pálili Budnik i Fleišman, ale gólman jejich pokusy doprostřed branky chytil. Na druhé straně měl liberecký strážce prostoru mezi třemi tyčemi Kovář problémy hlavně s centry, protože střely Alkmaaru mířily často nad branku.

Nizozemský tým měl častěji míč, více útočil, ale většina jejich akcí končila na kopačkách domácích stoperů. Až do 88. minutě, kdy po faulu Rybalky ve středu hřiště přišel dlouhý nákop do pokutového území, brankáři Kovářovi vypadl míč přímo pod nohy Viergevera, který uklidil míč do odkryté branky.

Branka: 89. Viergever. Rozhodčí: Tudor - Onita, Sovre (všichni Rum.). ŽK: Sackey, Rybalka - Reijnen, Wuytens. Diváci: 6790.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme