Evropští politici zatím s Janukovyčem řešení ukrajinské krize nenašli

VIDEOPŘENOSY Z MAJDANU UVNITŘ ČLÁNKU. ROZHLASOVÍ REPORTÉŘI PŘÍMO V CENTRU DĚNÍ - Zatím žádný výsledek nepřinesla jednání, která na Ukrajině vedou evropští politici s ukrajinským prezidentem Viktorem Janukovyčem. Cílem jednání je najít způsob, jak zastavit násilí, které v posledních dnech na Ukrajině vzrostlo a při němž zemřely desítky lidí. Rozhovory stále pokračují, v centru Kyjeva je momentálně klid.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajina, Kyjev. Demonstranti na náměstí Nezávislosti

Ukrajina, Kyjev. Demonstranti na náměstí Nezávislosti | Zdroj: Reuters

K rozhovorům s prezidentem Janukovyčem se sešli ministři zahraničí Francie, Německa a Polska Laurent Fabius, Frank-Walter Steinmeier a Radoslaw Sikorski už včera. Dnes by měli politici pokračovat už bez Fabiuse, který odletěl na plánovanou návštěvu Číny. Fabius prý však bude s kolegy ve spojení po telefonu.

Sbírka pro Ukrajinu
- Charita ČR účet 55660022/0800, variabilní symbol 104
- Ukrajinská iniciativa v ČR a Ukrajinská tradice v ČR transparentní účet 2000537915/2010

Předák ukrajinské opozice Vitalij Kličko včera v parlamentu vyzval úřady, aby stáhly své jednotky z centra Kyjeva, což je podle něj první krok k pokojnému rozuzlení politické krize.

Ukrajinský parlament pak také odhlasoval zastavení takzvané „protiteroristické akce“ a zákaz používání střelných zbraní. Při rozhodování však nebyla přítomná většina vládních poslanců. „Protiteroristickou akci“ v souvislosti s vyhrocením situace v úterý pro celou zemi vyhlásila ukrajinská tajná služba.

Počet potvrzených obětí násilných střetů mezi demonstranty a policisty na Ukrajině za včerejšek vzrostl na 75. Bilanci oznámilo tamní ministerstvo zdravotnictví, podle kterého mají třídenní srážky také přes pět stovek raněných.


espreso.tv - přímý přenos z Majdanu Radio Svoboda - přímý přenos z Majdanu

EU uvalí sankce na Ukrajince zodpovědné za násilí, seznam zatím skládá

Číst článek

Bratři, vzpomeňte na tanky, volali ukrajinští demonstranti v Praze

Číst článek

Martin Dorazín, Český rozhlas, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme