Lidé z Velkého Meziříčí už nemusí dojíždět za očními lékaři. Oni přijedou za nimi

Lidé s očními problémy už nebudou muset z Velkého Meziříčí dojíždět za ošetřením. Velké množství pacientů zůstalo bez péče o zrak po úmrtí místního specialisty. Ve městě byla přes půl roku pouze jedna lékařka. To se od března změní. V nově otevřené ambulanci budou o zrak lidí pečovat lékaři z novoměstské nemocnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oční vyšetření (ilustrační foto)

Oční vyšetření (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

„Péči v oční ambulanci ve Velkém Meziříčí budeme poskytovat všem pacientům všech zdravotních pojišťoven. Kdokoliv bude mít nějaký problém s očima, může do ordinace přijít,“ říká mluvčí nemocnice Roman Kratochvíl.

Ambulance začne fungovat v pondělí 3. března v bývalém zdravotním středisku Kablo v ulici U Tržiště. Na pacienty jsou připravení tři specialisté z novoměstské nemocnice, v čele s primářem očního oddělení Karlem Holubem.

Má to výhodu - pokud by měl někdo vážnější problém, například šedý zákal, kterým trpí velká část populace, lékaři se s pacientem přímo v ambulanci domluví na dalším zákroku v nemocnici. A rovnou ho objednají.

Ambulance bude otevřená od pondělí do čtvrtka. Uprostřed týdne - ve středu - budou lékaři ordinovat až do 17 hodin, což je dobrá zpráva pro pracující.

Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme