Dopingovou kontrolou neprošli Němka Sachenbacherová a Ital Frullani

Už dva sportovci neprošli na olympijských hrách v Soči dopingovou kontrolou. Německá biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová a italský bobista William Frullani. Informovala o tom agengura DPA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evi Sachenbachorová-Stehleová je zřejmě první dopingovou hříšnicí olympijských her v Soči

Evi Sachenbachorová-Stehleová je zřejmě první dopingovou hříšnicí olympijských her v Soči | Zdroj: Reuters

Německá biatlonistka si v Soči připsala nejlepší výsledek v závodě s hromadným startem, kde do poslední chvíle bojovala s Norkou Tiril Eckhoffovou o bronzovou medaili. Nakonec doběhla čtvrtá.

Podílela se také na čtvrtém místě německé smíšené štafety. Počítalo se s ní i na start dnešní štafety ženských týmů.

Třiatřicetiletá závodnice má největší úspěchy z běhu na lyžích. Je dokonce pětinásobnou olympijskou medailistkou. V roce 2002 se umístila na druhém místě ve sprintu. Další čtyři medaile, z toho dvě zlaté, získala ve štafetách a týmových sprintech na Hrách v letech 2002, 2006 a 2010.

Sachenbacherová-Stehleová měla potíže s dopingovými komisaři už před olympiádou v Turíně 2006. Den před slavnostním zahájením měla zvýšené hodnoty krevního obrazu a následovalo pozastavení činnosti na pět dnů. Nestihla proto úvodní závod.

Po olympijských hrách ve Vancouveru se začala věnovat biatlonu. V letošním hodnocení Světového poháru jí patří 33. místo.

Dalším dopingovým hříšníkem je italský bobista William Frullani. Zástupci Italského olympijského výboru oznámili, že závodník měl po kontrole na začátku týdne pozitivní test. Vyřadili ho proto z posádky čtyřbobu.

Organizátoři her v Soči plánovali provést během olympiády rekordních 2453 dopingových kontrol, z toho 1269 ještě před začátkem soutěží. Na testy chodí automaticky pět nejlepších v každé disciplíně, další pak určí los.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme