Břeclav chce přesunout cyklisty z hlavní silnice na chodníky

Radnice v Břeclavi chce zvýšit bezpečnost v cyklistické dopravě ve městě. Na chodnících podél hlavního průtahu plánuje zřídit smíšený provoz pro cyklisty a pěší. Kola tak zmizí z frekventovaných úseků silnic.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklopruhy u Domu zdraví jsou podle některých Jihlavanů nebezpečné

Cyklopruhy u Domu zdraví jsou podle některých Jihlavanů nebezpečné | Foto: Lucie Maxová

„Tady se jezdí skoro v provozu,“ říká asi padesátiletá cyklistka na Hlavní ulici, když kličkuje mezi auty v dopravní špičce.

Břeclavská radnice proto chce na této uzlové tepně zvýšit bezpečnost. „Ulice Hlavní patří k jedné z nejfrekventovanější ve městě, takže bychom rádi dostali cyklisty právě z této ulice, kde jsou například kanálové vpusti, cyklisté je musí objíždět a mohlo by tam docházet ke kolizím,“ vysvětluje mluvčí radnice Eliška Windová.

Na projekt už má radnice vyčleněny i peníze v rozpočtu. Jednat chce ale ještě s místními a jejich připomínky do plánů zapracovat.


Zvětšit mapu

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme