Ondřej Bank nastoupí i do slalomu, ale v další překvapení nevěří

Když přišel nevydařenou slalomovou částí o vytouženou medaili ze superkombinace, už od něj na olympijských hrách v Soči nikdo moc nečekal. Ani on sám. Ale lyžař Ondřej Bank dál překvapuje sebe, děsí soupeře a budí nadšení mezi svými fanoušky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank na trati superobřího slalomu, ve kterém skončil devátý

Ondřej Bank na trati superobřího slalomu, ve kterém skončil devátý | Zdroj: ČTK

O méně než půl sekundy za medailovými pozicemi dojel ještě v super-G a obřím slalomu. Dnes má pátou a poslední šanci dát o sobě vědět v olympijském závodě - ve slalomu speciál. V Soči už přitom obsadil deváté, sedmé a páté místo. Bylo by hezké, kdyby posloupnost pokračovala.

„Říkal jsem, že slalom vypouštím, protože jsem hrozně unavenej. Začala mě bolet zničehonic pata, protože to tady s lyžováním docela přeháníme. Posloupnost je hezká, i se tady dějí divný věci, ale ve slalomu už tomu nevěřím,“ říkal s úsměvem Ondřej Bank.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Bank se pokusí překvapit soupeře i ve slalomu, i když v další úspěch ani sám moc nevěří

„Samozřejmě pojedu, když už se tady magoří, tak to dojedem do konce. Sice jsem si trochu natáhl stehno, ale snad to bude v pohodě.“

Jak také jinak. Lehký problém s patou a zmíněným stehnem, to nemůže rozhodit někoho, kdo jen za poslední tři roky přepral záhadný asijský virus, přelámanou čelist, zraněné koleno i vykloubené rameno.

Ve Strachové se to po slalomu pere. Těší ji ale, že se ve druhé jízdě zlepšila

Číst článek

Ondřej Bank slalom pojede a potvrzuje tím, že i když je bez medaile, jeho všestrannost je skoro unikátní. A je to i názorně dokazatelné. Na olympijských hrách v Soči závodí jenom dva alpští lyžaři, kteří se zatím ve všech čtyřech disciplínách umístili v nejlepší dvacítce.

Jmenují se Bode Miller a Ondřej Bank, který ovšem cítí, že slalom mu teď jde ze všech druhů závodů nejméně a pomalu se smiřuje s tím, že se mění ve specialistu na rychlostní disciplíny.

„Je to přirozený vývoj většiny sjezdařů. Třeba Jansrud i Svindal byli super slalomáři a tím, jak jezdili ten speed víc a víc a jsou starší, tak slalom už skoro nesjedou a jsou nejlepší sjezdaři. Dá se říct, že nejlepší sjezdaři vycházeli z dobrých slalomářů, ten směr je očividný.“

Mezi spoustou prefabrikovaných slalomářů - specialistů, které chrlí velké a bohaté týmy jako třeba ten rakouský, bude mít Ondřej Bank dnes po tři čtvrtě na dvě českého času asi nejtěžší pozici ze všech disciplín.

Ale jak pravil, dějí se tu opravdu divné věci, a když nic jiného, může společně s Američanem Millerem potvrdit, že jsou tady na Hrách nejlepšími ryzími lyžaři z celé světové špičky.

Jan Kaliba, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme