Další 2 sportovci neprošli v Soči dopingovou kontrolou

Třetím sportovcem, který neprošel na olympijských hrách v Soči dopingovou kontrolou, je ukrajinská běžkyně na lyžích Marina Lidogorová. Večer pak MOV zveřejnil další jméno lotyšského hokejisty Vitalijse Pavlovse.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopingovou kontrolou neprošla Ukrajinka Lisogorová

Dopingovou kontrolou neprošla Ukrajinka Lisogorová | Zdroj: ČTK

Pozitivní dopingový test oznámil Ukrajinský olympijský výbor. V pátek byli vyřazeni z olympijských her německá biatlonistka Evi Sachenbacherová-Stehleová a italský bobista William Frullani.

Podle agentury SID měla třicetiletá Lisogorová pozitivní test na trimetazidin, který je na seznamu zakázaných látek teprve od 1. ledna tohoto roku. Sportovkyně odmítla, že by zakázaný stimulant užila záměrně.

Dopingovou kontrolou neprošli Němka Sachenbacherová a Ital Frullani

Číst článek

Látka podle Světové antidopingové agentury WADA patří k těm, které je možné požít neúmyslně. Za její přítomnost ve vzorku lze proto uložit i nižší než standardní dvouleté tresty.

Ukrajinská lyžařka, která závodila už na olympiádě v Turíně v roce 2006, startovala v Soči ve sprintu a na klasické desítce a v obou případech obsadila 58. místo. Ve sprintu dvojic byla s krajankou Katerynou Serdjukovou diskvalifikována v semifinále.

Čtyřiadvacetiletý forvard Dinama Riga Vitalijs Pavlovs měl pozitivní test po prohraném čtvrtfinále s Kanadou. V jeho vzorku byly objeveny stopy zakázaného stimulantu metylhexanaminu.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme