V cestě za obhajobou stojí Kanadě stoprocentní Švédsko

Hokejové finále zakončí soutěže XXII. zimních olympijských her v Soči. Obhájce hokejového zlata z olympijských her ve Vancouveru Kanada se střetne se Švédskem, které na turnaji neztratilo ani jeden bod.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamie Benn rozhodl o postupu Kanady do finále olympijských her. (Kanada - USA)

Jamie Benn rozhodl o postupu Kanady do finále olympijských her. (Kanada - USA) | Zdroj: ČTK

Poprvé od roku 1998, kdy se během her přerušila NHL a na olympiádě začali hrát ty největší hvězdy, se ještě žádnému týmu nepodařilo obhájit olympijský triumf. Letos se to může povést hokejistům Kanady.

„Za výhru ve Vancouveru jsem samozřejmě rád, ale teď je tady nová šance a my se ji pokusíme využít," říká kanadský útočník Rick Nash. Právě Kanada je ve finále považována za mírného favorita.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obhájci zlatých olympijských medailí z Kanady se ve finále v Soči střetnou se Švédskem, které na turnaji neztratilo ani jeden bod

Nedá se ale předpokládat, že by svého soupeře nějak výrazně gólově přestřílela. Švédsko disponuje velmi dobrou defenzivou v čele s brankářem newyorských Rangers Henrikem Lundqvistem.

„Je výborný brankář, v lize patří mezi nejlepší, ale já ho znám velmi dobře, pokusím se na něj vyzrát a dát mu nějaký ten gól," věří Lundqvistův spoluhráč z týmu Rangers Rick Nash.

Kanada ale nesmí myslet pouze na útok, proti ní nastoupí kompaktní celek Švédska, který sice přišel ještě před turnajem nebo v jeho průběhu o hvězdy Henrika Sedina, Franzena nebo Zetterberga, ale stále zůstává velmi silný

„Máme tady tři hráče, kteří nahradili ty, které vyřadilo zranění. Ale přestože jsme ztratili některé klíčové hráče, tak ti, co je nahradili, odvádějí výbornou práci. Každý z nás je odhodlaný dělat přesně to, co je potřeba. Už zbývá jen jeden zápas," říká nejproduktivnější obránce olympijského turnaje Erik Karlsson.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme