Vítězství Plzně v Ostravě zařídil Tecl, Boleslav remizovala v Liberci

Fotbalisté Plzně první jarní duel v Gambrinus lize a tuzemskou premiéru pod koučem Dušanem Uhrinem mladším zvládli. V 17. kole vyhráli na hřišti předposledního Baníku Ostrava 2:1. O branky se postarali hostující Stanislav Tecl a ostravský navrátilec do sestavy Václav Svěrkoš. Ve druhém dnešním utkání mezi Libercem a Mladou Boleslaví se zrodila remíza 2:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání 3. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Baník Ostrava hrané 3. srpna v Plzni. Michal Ďuriš z Viktorie Plzeň (uprostřed) a Nenad Dedič (vlevo) a Benjamin Vomáčka, oba z Baníku Ostrava.

Utkání 3. kola první fotbalové ligy: Viktoria Plzeň - Baník Ostrava hrané 3. srpna v Plzni. Michal Ďuriš z Viktorie Plzeň (uprostřed) a Nenad Dedič (vlevo) a Benjamin Vomáčka, oba z Baníku Ostrava. | Zdroj: ČTK

Západočeši bodovali s Baníkem už v šestém utkání v řadě. Plný počet bodů si z Bazalů odváží díky dvěma zásahům Stanislava Tecla. Ostrava si také vypracovala několik šancí.

Poprvé byli domácí blízko vstřelené branky už v 21. minutě, kdy ještě za bezbrankového stavu skončil brankář Kozáčik i s míčem za brankovou čárou, ovšem podle rozhodčích ji nepřešel celým objemem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Ostrava - Plzeň rozvášnil další diskuze o nutnosti používání videa ve fotbale

Podruhé už to Baníku vyšlo. 8. minut před koncem skóroval hlavou Václav Svěrkoš, který nastoupil k ligovému utkání poprvé od listopadu 2012.

Fotbalisté Liberce prohospodařili v poslední půlhodině na stadionu U Nisy dvougólové vedení, které jim po změně stran zajistili Pavelka a Marek Jarolím. Kontaktní gól dal při premiéře svého otce na lavičce středočechů v domácí nejvyšší soutěži Karla středopolař David Jarolím, když trochu šťastně propadl jeho přímý volný kop až do branky.

Závěrečný tlak pak zužitkoval náhradník za Jiřího Štajnera Martin Nešpor, který v první nastavené minutě pohotově z otočky překonal brankáře Kováře.

17. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)
Branky: 81. Svěrkoš - 24. a 56. Tecl. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Filípek. ŽK: Vengřinek, Baránek. ČK: 80. Vengřinek. Diváci: 10.127.
Ostrava: Pavlenka - Zawada (85. Sukup), Frydrych, Baránek, Vengřinek - Foltýn (69. De Azevedo), Greguš - Štěpán, Kukec, Holzer (69. Svěrkoš) - Škutka. Trenér: Komňacký
Plzeň: Kozáčik (39. Bolek) - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Horváth, Hořava - Petržela (86. Ďuriš), Kolář, Kovařík - Tecl (90. Wágner). Trenér: Uhrin ml.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 2:2 (0:0)
Branky: 49. Pavelka, 55. M. Jarolím - 71. D. Jarolím, 90.+1 Nešpor. Rozhodčí: M. Paták - Wilczek, Moláček. ŽK: Sackey - Štajner, Kysela, Dosoudil, Šultes. ČK: 90.+3 Šultes. Diváci: 3102.
Liberec: Kovář - Frýdek, Kováč, Rajnoch, Fleišman - Sackey - Šural, M. Jarolím, Pavelka (87. Obročník), Luckassen (74. Kolár) - Budnik (80. Pimpara). Trenér: Šilhavý
M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Janíček - D. Jarolím, Ščuk - Bořil (66. Magera), Štajner (60. Nešpor), Štohanzl (80. Šultes) - Chramosta. Trenér: K. Jarolím

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme