Na Berounsku zemřela 61letá žena, u které se našla vodka. Policisté zkoumají souvislost s metanolem

V penzionu v Zadní Třebani na Berounsku zemřela 61letá žena. Policisté u ní našli prázdnou láhev od vodky a zkoumají, jestli v ní nebyl jedovatý metanol. Podle vnučky majitelky penzionu žena bydlela v hotelu dlouhodobě a podezřelou láhev mohla dostat jako dárek k narozeninám, které měla nedávno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pěstitelská pálenice v Hovězí na Vsetínsku začíná s pálením švestkových kvasů

Pěstitelská pálenice v Hovězí na Vsetínsku začíná s pálením švestkových kvasů | Zdroj: ČTK

Vnučka majitelky Kateřina Kudláčková říká, že s ženou byl v hotelu i její syn a že láhev nekupovali v penzionu.

„Připravovali jsme se na vyjížďku s koňmi. Najednou se tu objevila záchranka, tři lidi z ambulance běželi k nám na hotel. Ptala jsem se, kam běží, ale nic mi neřekli. Běželi zachraňovat paní,“ popisuje.

Když později odcházela, potkala syna staré paní. „Byl úplně vyřízený, dal si cigáro. Ptala jsem se, jestli je maminka v pořádku a on řekl, že ne, že zemřela,“ říká Kateřina Kudláčková.

„Na místě jsme zajistili jednu prázdnou lahev s etiketou vodky, která bude postoupena na expertizu. Spíše se v tuto chvíli přikláníme k verzi, že se nejedná o otravu metylalkoholem, ale pokud to nebudeme stoprocentně potvrzeno, tak nemůžeme tuto variantu vyloučit,“ řekla mluvčí středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Přivolaný lékař na místě podezření na otravu metanolem nepotvrdil, příčiny úmrtí tak prokáže až pitva. Podle lékařů mohlo jít i o cévní příhodu.

Otravy metylalkoholem | Foto: Český rozhlas

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme