Ministr zemědělství pozastavil tendry nad 5 milionů v podřízených organizacích

Ministerstvo zemědělství pozastavilo veškerá výběrová řízení nad pět milionů korun v jemu podřízených organizacích. Jde například o Lesy České republiky, Národní hřebčín v Kladrubech nebo Státní pozemkový úřad. Ministerstvo o tom informovalo v tiskové zprávě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marian Jurečka

Marian Jurečka | Foto: Filip Jandourek

Ministr zemědělství Marian Jurečka už dříve pozastavil zadávací řízení přímo na ministerstvu v částkách nad 500 tisíc korun. Veškeré pozastavené veřejné zakázky se prověřují.

Jurečkovým záměrem je nastavit maximální úspornost resortu, kdy jednotlivé podřízené organizace seskupí požadavky, aby docházelo k výrazným slevám z objemu. Vše se bude dít prostřednictvím centrálního a transparentního zadávání veřejných zakázek.

„Mým záměrem je ušetřit na nákupu zboží a služeb, centrální zadávání považuji za efektivní. Rovněž mám ambici, aby se pozastavilo veškeré plýtvání s penězi daňových poplatníků, kupříkladu u marketingových akcí,“ uvedl Jurečka.

Dozorčí rada Lesů ČR proto podle ministra rozhodla o snížení této rozpočtové položky o polovinu a odmítla projednat jednotlivé žádosti do doby, než bude stanoven jednoznačný plán čerpání prostředků.

„A to pouze na aktivity spojené s lesnictvím, zemědělstvím či rozvojem venkova, nikoli na sportovní turnaje a společenské akce, které mají být případně podporovány transparentně a systémově jinými resorty,“ řekl ministr Jurečka.

bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme