Nového trenéra chci během pár dnů, přeje si prezident hokejového svazu

Budoucnost Aloise Hadamczika v čele hokejové reprezentace se původně měla řešit až ve středu, sám trenér se ale funkce vzdal o dva dny dříve. Prezidenta svazu ledního hokeje Tomáše Krále teď čeká hledání jeho nástupce. Českému rozhlasu řekl, že jasno chce mít během několika dnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Král, prezident Českého svazu ledního hokeje

Tomáš Král, prezident Českého svazu ledního hokeje | Zdroj: ČTK

Vás rozhodnutí trenéra Hadamczika překvapilo, nebo jste jeho rezignaci očekával?

Já jsem si myslel, že ten stav, který je, budeme probírat na výkonném výboru ve středu, kde se budeme o olympiádě a o souvisejících věcech bavit. To rozhodnutí od něho přišlo dřív, takže jsem to vzal na vědomí. On mi ty důvody vysvětlil a já tomu celkem rozumím. Musíme jít dál.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Tomášem Králem mluvila ve vysílání Radiožurnálu Hanka Shánělová

Říkáte, že jeho rozhodnutí přišlo dřív, takže pokud by se trenér Hadamczik nerozhodl sám odstoupit, vy byste jeho odvolání na středečním jednání Výkonného výboru hokejového svazu sám navrhl?

My jsme řekli, že to probereme. Samozřejmě jsem v hlavě měl řešení té situace, ale rozhodnutí přišlo samo, takže já teď nemůžu předjímat, co by bylo na výkonném výboru, protože tam to není jenom o mně. Je tam jedenáct zástupců vedení a nevím, jakým směrem by se ta diskuse ubírala.

Jaké řešení jste původně měl na mysli?

Jako vždycky. Že si probereme problémy, on nás seznámí s tím, jak to probíhalo, jestli byly nějaké problémy, o kterých nevíme. Podle toho bychom tu situaci dál řešili. Jestli jeho setrvání u týmu může něco přinést, nebo jestli tomu týmu dál nemůže nic dát. Ale abych vám, aniž bychom to probrali ve vedení svazu, řekl, že bych já přišel a navrhl jeho odvolaní, tak jednoduché to není.

Alois Hadamczik končí ve funkci trenéra hokejové reprezentace

Číst článek

Objevila se informace, že svaz už oslovil pražskou Slavii kvůli Vladimíru Růžičkovi. Můžete tuto informaci potvrdit?

Vladimír Růžička určitě je jedním z těch, kterého mám já osobně v hlavě, ale o těchto věcech rozhoduje celé vedení Českého svazu ledního hokeje. Já něco v hlavě mám, ale napřed s tím seznámím své kolegy a i oni můžou mít na tu věc nějaký názor a budeme se o těch kandidátech bavit.

Ta situace není jednoduchá, neboť ti trenéři, kteří připadají v úvahu, mají svoje závazky. Jsou pod smlouvami. Tu situaci bych měl rád vyřešenou během dnů, aby to netrvalo dlouho. Mým přáním je, aby to bylo řešení, které bude dlouhodobé. Aby to nebylo dočasné řešení na letošní sezonu. Pokud to bude možné, byl bych rád, abychom to vyřešili i s ohledem na následující sezonu.

Zmíníte i další jména kromě Vladimíra Růžičky?

Ve hře je více jmen. Pro tu variantu, že by to bylo převzetí týmu hned, už nepřipadá v úvahu Josef Jandač, který má závazky ve Spartě a má před sebou závěr sezony. Ta další řešení nebo jména v hlavě mám, ale jsem jenom jeden z jedenácti. Ve středu si to probereme a budeme se snažit to vyřešit co nejrychleji.

Hanka Shánělová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme