Biatlonisté s cinkajícími medailemi v čele s Moravcem přiletěli ze Soči

Čeští olympionici už jsou zpátky ze Soči. Poslední část výpravy přistála ve 22.15 a z paluby armádního speciálu ji vyvedl biatlonista Ondřej Moravec. Být nejúspěšnější český olympionik co do počtu medailí ale má i nevýhody, protože cenné kovy ze Soči se Moravcovi pořádně pronesou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Druhá část české výpravy z olympijských her v Soči přiletěla 24. února večer na letiště v Praze-Kbelích. Na palubě speciálu byli mimo jiné biatlonisté (zleva) Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Jaroslav

Druhá část české výpravy z olympijských her v Soči přiletěla 24. února večer na letiště v Praze-Kbelích. Na palubě speciálu byli mimo jiné biatlonisté (zleva) Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec a Jaroslav | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Stříbro ze Soči váží přes půl kila, bronz zhruba stejně. A i když se tím teď bude Ondřej Moravec milerád chlubit, tak nosit všechny tři medaile najednou není zrovna pohodlné.

„Když je mám tak 15 minut na sobě, tak mi jde hlava dopředu. Fyzioterapeut Roman Karpíšek to vidí nerad, no,“ přiznává Moravec, který teď nově při příchodu do místnosti cinká na uvítanou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Přílet biatlonistů z olympijských her do Prahy doprovázel cinkot medailí

Nebojí se, že se mu tím medaile poškrábou? „Bojím, ale už jsou. S tím se nedá nic dělat,“ směje se Moravec.

„No, tak snad něco vydrží. Ještě jsem je nezkoumal, ale když tak je nějak vyhladím. Doufám,“ doplňuje dvoumedailový Jaroslav Soukup a Gabriela Soukalová přidává:

„Máme z těch medailí takovou radost, že nějaký malý škrábaneček nemůže hrát roli. Ba naopak. Těší nás to ještě mnohem víc.“

Gabriela Soukalová slaví druhé místo v závodě s hromadným startem | Foto: Reuters

Všichni tři ale cenné kovy brzy odloží, protože do konce sezony je ještě měsíc a už příští týden je čeká Světový pohár ve slovinské Pokljuce.

„Máme to už tak nastavený v hlavě, že závody jsou furt. Člověk má, bohužel, jen týden na odpočinek a už se musí připravit. V uvozovkách nám zbývají už jen tři týdny, což je pár závodů. A pak už je volno,“ říká se zjevnou nadějí v hlase Jaroslav Soukup.

Čtveřice českých biatlonistů ze smíšené štafety Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec bude ve středu 26.2. k vidění i se svými cennými kovy v budově Českého rozhlasu ve foyer vrátnice ve Vinohradské ulici. Program bude přístupný pro veřejnost a začíná ve 14 hodin.

Jakub Kanta, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme