Beru hráče se silnou pozicí v klubu, vysvětluje nominaci trenér Vrba

Ani jeden nováček není v první nominaci kouče české fotbalové reprezentace Pavla Vrby. Trenér národního týmu povolal na přípravné utkání s Norskem největší opory, Tomáše Rosického i Petra Čecha. Hráčů je pouze osmnáct, aby mohli v přátelském zápase nastoupit všichni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba

Pavel Vrba | Zdroj: ČTK

„Prostor budou dostávat hráči, kteří mají ve svých klubech určitou pozici. Většina má pozici ve svých klubech silnou, a proto v té nominaci jsou,“ říká nový reprezentační trenér k nominaci.

Proti Norsku chce vidět to nejlepší, co má aktuálně k dispozici. V osmnáctičlenném kádru není žádný nováček a nechybí tradiční opory jako gólman Petr Čech nebo záložník Tomáš Rosický. Po dlouhé době dostane šanci Adam Hloušek z bundesligového Norimberku.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nominaci fotbalové reprezentace se zajímal Mirko Vasić

„Momentálně si vytvořil silnou pozici v Norimberku. I po debatě s trenérem jsme pochopili, že si ho velice váží. Adam má výhodu, že může hrát dva posty. Podle mého názoru má málo hráčů v Bundeslize pozici jako on," potvrdil Pavel Vrba na Hlouškově příkladě systém výběru hráčů.

V nominaci se proto neobjevil Jaroslav Plašil, který v italské Catanií nemá tak stabilní postavení.

Reprezentační trenér se bude snažit i v národním týmu o útočné pojetí fotbalu se zapojením všech hráčů, které v tomto směru nerozlišuje na defenzivní a ofenzivní.

Trenér Pavel Vrba vynechal v nominaci Plašila, naopak se vrací Hloušek

Číst článek

„Rozděluji to spíš podle pokynů a podle toho, co po těch hráčích vyžadujete a v kolika lidech jste v útočné fázi. Pokud bude v útočné fázi šest, sedm nebo osm hráčů, tak je těžké je rozdělovat na ofenzivní a defenzivní,“ vysvětluje Pavel Vrba.

V nominaci budou jen dva útočníci, Vydra a Lafata. „Pokud sledujete mužstva, která hrají nejofenzivněji, tak hrají s jedním útočníkem nebo bez útočníka. Přesto jsou nejlepší a vyhrávají,“ říká trenér české fotbalové reprezentace.

Ten pro první zápas využije i rady bývalého reprezentačního trenéra Karla Brücknera.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme