Náchodskou nemocnici čeká rekonstrukce, zatím by se pacientů neměla dotknout

Náchodskou nemocnici čekají opravy. Vítěz tendru na nultou fázi její rekonstrukce už podepsal smlouvu. Tím by mělo být potvrzeno, že akce za necelých 36 milionů korun začne podle plánu, tedy na konci března.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oblastní nemocnice Náchod

Oblastní nemocnice Náchod | Zdroj: ČTK

Nultá fáze přitom znamená, že se stavební práce nedotknou přímo budov nemocnice. Mají pouze připravit vše potřebné pro první etapu rekonstrukce zařízení.

V praxi to znamená vybudování páteřní komunikace pro obsluhu celé nemocnice. S tím bude spojená demolice starého veřejného osvětlení, nepotřebných komunikací, zídek nebo inženýrských sítí.

Nově pak vznikne parkoviště pro osmdesát aut a podzemní spojovací koridor od jídelny do pavilonu J. Kromě toho vyřeší nultá fáze také veřejné plochy a zeleň.

Práce by se přitom neměly nijak dotknout pacientů, alespoň ne fyzicky. Podle hejtmana Lubomíra France z ČSSD pacienty čekají změny až při první fázi rekonstrukce, která by měla začít na jaře příštího roku. Vše bude pak záviset na vypracované projektové dokumentaci.

„V ní by mělo být napsáno, kdy a které oddělení se bude stěhovat, na jakou dobu a jakým způsobem,“ uvedl hejtman.

Nultá etapa by měla být hotová do konce letošního září.

Kristýna Štanderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme