Merkelová v Izraeli: Írán je hrozbou i pro Evropu

Podle německé kancléřky Angely Merkelové je Írán potenciální hrozbou nejen pro Izrael, ale taky pro evropské země. Politička to řekla v Izraeli, kam přijela s několika ministry, kteří se zúčastnili společného jednání kabinetů obou zemí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá kancléřka Angela Merkelová s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem

Německá kancléřka Angela Merkelová s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem | Zdroj: ČTK

Berlín i nadále podporuje rozhovory s Teheránem o jeho kontroverzním jaderném programu. Merkelová očekává, že budou vytvořena určitá pravidla, která zajistí, že Írán v blízké budoucnosti nedosáhne na vojenské jaderné kapacity.

Na izraelský požadavek, aby se Írán vzdal všech citlivých jaderných zařízení, ale německá kancléřka nekývla. Podle odbornice na Blízký východ, politoložky Ireny Kalhousové, Merkelová jen zopakovala evropské stanovisko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Politoložka žijící v Izraeli Irena Kalhousová v pořadu Stalo se dnes

„Íránský jaderný program není jen problém Blízkého východu, ale celého světa a samozřejmě i Evropy. Írán už disponuje raketami, které jsou schopné zasáhnout jih Evropy,“ uvedla Kalhousová.

Igor Maňour, Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme