Policie obvinila bývalého šéfa Sazky Aleše Hušáka z pokusu o podvod

Bývalý šéf Sazky Aleš Hušák čelí obvinění z pokusu o podvod. Pražská policie ho obvinila v souvislosti se směnkou na 50 milionů korun, kterou chtěl vyplatit od podnikatelů Martina Ulčáka a Marka Dospivy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hušák končí v představenstvu Sazky, chce se věnovat novým výzvám

Aleš Hušák končí v představenstvu Sazky, chce se věnovat novým výzvám | Zdroj: ČTK

Podle mluvčí policie Jany Rösslerové hrozí Hušákovi až deset let za mřížemi:

„Vyšetřovatel zahájil 25. února trestní stíhání muže, ročník narození 1957, ze spáchání trestného činu podvodu ve stadiu pokusu. Za tento skutek mu hrozí až desetileté vězení.“

„Nicméně vyšetřování dále pokračuje a my nebudeme do ukončení případu sdělovat žádné bližší informace,“ uvedla Rössslerová.

Směnku na 50 milionů korun Hušák uplatnil vůči Ulčákovi a Dospivovi u pražského městského soudu loni v březnu. Soud vydal platební rozkaz, proti němuž se ohradil jak Ulčák, tak Dospiva, který na směnce figuruje jako ručitel. Muži tvrdili, že platnost směnky dávno vypršela.

Při následném líčení se soud postavil na jejich stranu a žalobu někdejšího šéfa Sazky na zaplacení milionů zamítl. To následně potvrdil i odvolací Vrchní soud v Praze.

Jakub Šídlo, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme