Žirafí sameček Salongo a jeho nevlastní sestra Zwena dostali k narozeninám a křtu dort

Slavnostní narozeninový dort plný čerstvé zeleniny a ovoce dnes dostal dvouletý sameček Salongo od chovatelů v olomoucké zoo. Jeho nevlastní sestra Zwena - nejmladší, 53. žirafí mládě - současně dostala stejnou pochoutku v rámci svého křtu. Narodila se 15. prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žirafí oslavy v Olomouci

Žirafí oslavy v Olomouci | Foto: Milan Kořínek, Zoo Olomouc

Zatímco Salonga bude čekat cesta do některé jiné zoologické zahrady, Zwena v Olomouci zůstane.

Návštěvníci ji mohou vidět i ve venkovním výběhu při dopoledních zdravotních procházkách.

„V současné době je mimo hlavní skupinu, chodí s maminkou do menšího výběhu na druhé straně žirafince. Je tam s tetami, nejstarší žirafou Aminou a potom s dvěma žirafami, které v nejbližší době čekají – Pavlínou a Natašou,“ říká chovatelka Stanislava Kořínková.

Zwena je už 53. mládětem, které se v Olomouci narodilo. Podle mluvčí zoo Ivety Gronské je právě olomoucká zahrada chovem žiraf Rotschildových proslulá. „Zoologická zahrada chová žirafy Rothschildovy od roku 1977,“ připomněla.

V roce 1999 se v olomoucké zoo narodila dokonce žirafí dvojčata, ve světě se to dosud podařilo jen ve čtyřech zoologických zahradách.

Blanka Mazalová, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme