Na Ostravsku a Karvinsku jsou zhoršené rozptylové podmínky

Ostravsko a Karvinsko stále trápí zhoršená kvalita ovzduší. Nad limitem 50 mikrogramů prachu na metr krychlový je například Karviná, ale také Havířov, Věřňovice, Ostrava-Zábřeh nebo Přívoz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Meteorologové vyhlásili v noci na 28. ledna smogovou situaci v části Moravskoslezského kraje. Platí pro Ostravsko, Karvinsko a Frýdecko-Místecko bez Třinecka. Na snímku je ostravská Českobratrská ulice.

Meteorologové vyhlásili v noci na 28. ledna smogovou situaci v části Moravskoslezského kraje. Platí pro Ostravsko, Karvinsko a Frýdecko-Místecko bez Třinecka. Na snímku je ostravská Českobratrská ulice. | Zdroj: ČTK

Věřňovice jsou přitom prvním místem v celé republice, které vyčerpalo celkový roční limit pro znečištění jemným polétavým prachem.

Více prachu ve vzduchu, než povolují normy, může být na jednom místě pouze 35 dnů v roce. Věřňovice už to jako první překonaly, podobně jako loni v této době Ostrava-Radvanice dokonce už 18. února.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme