Kapela Simple Minds oslaví své 35. výročí koncertem v Praze

V Praze dnes večer vystoupí Simple Minds. Skotská rocková kapela bodovala v hitparádách zejména v 80. letech, do Česka ale přivezla představit také své nejnovější hity. Zkušení muzikanti letos slaví 35. výročí, kvůli kterému jedou také celosvětové turné. V Česku hráli naposled před dvaceti lety.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Simple Minds

Simple Minds | Foto: Kevin McGarry, Oficiální web Simple Minds

Kapela Simple Minds do Prahy přiveze tříhodinovou show, na které zazní písně z jejich debutového alba Life in a Day z roku 1979, ale také ty nejnovější hity, jako loňský song Blood Diamond.

Jak říká zpěvák kapely Jim Kerr, Simple Minds chtějí českému publiku chtějí ukázat, že nepatří do starého železa:

Přehrát

00:00 / 00:00

O vystoupení Simple Minds v Praze mluvil Kryštof Benoni

„Na koncert v Česku se těšíme. Za prvé proto, že rádi hrajeme na živo a za druhé proto, že v Praze jsme zatím moc nevystupovali. Je to výzva, protože musíme zdejšímu publiku ukázat, že na to máme. Je velký rozdíl mezi dobrou show a skvělou show a my se vždycky snažili být kapela, která je na živo nejlepší. Je to dobrý pocit, když na konci koncertu cítíte, že publikum je nadšené"

Na jaký koncert se může Praha dnes večer těšit, popisuje hudební publicista Miloš Skalka.

„Uvádí se, že je to post punková kapela. S tím rozdílem, že na rozdíl od punkových kapel, které v uvozovkách neuměly hrát, tak Simple Minds naopak vynikají skvělými instrumentálními schopnostmi a také skvělým zpěvem. A jejich písničky jsou výrazně melodické.“

Členové kapely, kteří se rádi inspirují například irskými U2, v současnosti skládají více než kdy před tím. A úspěšně. Jejich poslední dvě desky měly u kritiků i fanoušků mimořádný ohlas.

Pražský koncert Simple Minds začne dnes ve 20 hodin.

Simple Minds | Foto: Kevin McGarry, Oficiální web Simple Minds

Kryštof Benoni Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme