Boj o hokejové play-off vrcholí. Do konce základní části zbývají 4 kola

Po minulém extraligovém utkání se hokejová Slavia ocitla mimo pozice pro předkolo play-off. Do konce základní části zbývají čtyři kola a tým v čele s Vladimírem Růžičkou potřebuje každý bod. Stejně jako jeho konkurenti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slavie jsou v tabulce extraligy až jedenáctí, poslední čtyři zápasy ale odehrají v domácím prostředí

Hokejisté Slavie jsou v tabulce extraligy až jedenáctí, poslední čtyři zápasy ale odehrají v domácím prostředí | Zdroj: ČTK

„Jsme na hraně play-off. Po prohře v Plzni jsme jedenáctí a máme tam trošku ztrátu. Teď ale máme čtyři utkání doma a pokusíme se o to,“ říká Vladimír Růžička, jehož tým dnes nastoupí proti Třinci.

Hůř na tom jsou Karlovy Vary, které naposledy prohrály na ledě Litvínova a na desátý Liberec ztrácí osm bodů. Ve hře jich je ještě dvanáct, takže šance na únik ze skupiny o udržení stále je a dá se říct, že pro ně bude dnešní zápas na Kladně klíčový.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se zástupci klubů bojujících o play-off mluvil Štěpán Pokorný

„Klíčových zápasů už jsme letos hráli spoustu. Reálná šance pořád je, ale musíme hledět i za sebe, a pokud nebudeme sbírat body, tak si zahráváme,“ uvědomuje si kapitán Západočechů Martin Zaťovič.

Hlavní problém svého týmu nachází v útočné fázi. „Hrajeme dobře vzadu, ale při hře 5 na 5 nemáme skoro žádné šance. A když máme šanci, tak ji nedáme,“ lituje kapitán karlovarské energie, který před pár dny se svým týmem odjel ze Zimního stadionu Ivana Hlinky v Litvínově po prohře 1:2.

Těsná výhra udělala radost Litvínovu, který se díky tomu vyhoupl na deváté místo. „Získáváme body se soupeři kolem nás. Pro to mužstvo je dobré a povzbuzující i směrem k play-off,“ říká litvínovský Jakub Černý.

„Musíme ještě minimálně dvakrát vyhrát, aby to byla tutovka. Teď jsme udělali první krok, vyhráli jsme doma a musíme v tom pokračovat,“ uvědomuje si útočník Litvínova, který dnes jede na led Brna.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme