V bývalém vojenském prostoru v Milovicích se začalo bourat. Padne přes 350 objektů

V Milovicích na Nymbursku oficiálně začala soukromá firma Mladá RP bourat více než tři stovky objektů, které tam zůstaly po sovětské armádě. Areál je už přes 20 let opuštěný a postupně chátrá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Milovicích se začalo s bouráním více než 350 zchátralých objektů

V Milovicích se začalo s bouráním více než 350 zchátralých objektů | Zdroj: ČTK

Firma Mladá RP, která má bývalý vojenský prostor pronajatý od Středočeského kraje, plánuje do konce roku zbořit přes 350 zdevastovaných objektů.

Nechá stát jen jeden velký hangár, kde kdysi parkovala letadla a ministerstvo ho nedávno prohlásilo za národní kulturní památku.

V areálu o rozloze 670 hektarů by měla v budoucnu vzniknout průmyslová zóna. Nejsou vyloučená ani obchodní nebo společenská centra.

Podle starosty Milovic by se v areálu měly dál konat různé koncerty. Připravuje se například další ročník hudebního festivalu Votvírák. Byty se tam pravděpodobně stavět nebudou.

Celý areál má soukromá firma pronajatý na 40 let. Areál letiště, který je součástí bývalého vojenského prostoru, pak na 25 let.

V Milovicích se začalo s bouráním více než 350 zchátralých objektů | Foto: ČTK

raf, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme