Řidiči autobusů BusLinu nakonec stávkovat nebudou

Odboráři z firmy BusLine, která provozuje autobusovou dopravu na severu Čech, odvolají stávkovou pohotovost. S vedením firmy v Semilech se dohodli na tom, že BusLine letos řidičům nesníží platy a vrátí jim pátý týden dovolené.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSAD Semily, a.s.

ČSAD Semily, a.s. | Foto: ČSAD Semily

„My jsme v rámci kompromisního jednání, abychom dokázali podepsat kolektivní smlouvu a měli klid na práci, přistoupili na kompromisní kolektivní smlouvu s tím, že jsme se v rámci čtyř odborových organizací domluvili, že bychom podepsali kolektivní smlouvu, která platila v roce 2013,“ potvrdil ředitel BusLinu Tomáš Roubíček.

Odboráři jsou s výsledkem vyjednávání spokojení. „Jsme na stejné úrovni jako minulý rok, takže kluci o nic nepřišli. Dovolená zůstala zachována, ten benefit pěti dnů. To je pro nás samozřejmě velké plus. Jsme rádi, že to takhle dopadlo,“ uvedl šéf odborů jabloneckého střediska firmy Jiří Kuchyňka.

Odboráři zároveň slíbili, že firmě pomohou snižovat náklady úsporou pohonných hmot. „Teď je pro nás prvotní vyřešit, co se týče úspor a spotřeby pohonných hmot, což je po mzdách jedna z nejvyšších nákladových položek této společnosti. Takže se chceme dostat k tomu, abychom všichni věděli, jak se to počítá. Aby všichni byli motivovaný k tomu, aby spotřebu pohonných hmot realizovali, a tím jsme se dostávali k dalším prémiím,“ dodává Kuchyňka.

Ivana Bernáthová, raf Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme