Dělníci se vracejí na dálnici D1. Začíná jarní část modernizace

Po zimní přestávce se opět rozbíhá modernizace dálnice D1. Začátek prací uspíšilo dobré počasí. Dělníci se vrátí do dvou ze čtyř modernizovaných úseků, aby dokončili práce ve středovém pásu a na krajnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přípravné práce pro modernizaci dálnice D1. 9. 5. 2013

Přípravné práce pro modernizaci dálnice D1. 9. 5. 2013 | Foto: Lucie Maxová

Dnes začnou silničáři stavět dopravní omezení u Velké Bíteše a Šternova, kde budou dva užší pruhy a omezená rychlost.

„V úseku Šternov–Psáře, kilometr 41 až 49, bude uzavřen levý jízdní pruh, ve směru na Prahu i na Brno budou dva jízdní pruhy. A na úseku Lhotka–Velká Bíteš, to znamená kilometry 153 až 162, to omezení bude pouze ve směru do Prahy, kdy bude zachován provoz ve dvou jízdních pruzích,“ přibližuje Milan Dont z ministerstva dopravy.

„Na uzavřených částech, což je v úseku Šternov–Psáře na rozsahu asi šesti kilometrů a u Velké Bíteše je to zhruba devět kilometrů, bude omezena rychlost na 80 kilometrů v hodině, jak to bylo obvyklé v minulém období,“ dodává.

U Šternova budou dělníci dokončovat práce ve středním dělícím pásu a na dálničním mostě. „Bude se dodělávat střední pás, protože nedodělali kanalizaci, a budou tam dělat ještě nějaké elektrické přípojky. Pak budou ještě lokální uzávěry u skalních těles, kde začne sanace skály,“ vysvětluje Ivan Čásenský z Ředitelství silnic a dálnic.

U Velké Bíteše bude zase stavební firma dohánět loňské zpoždění. „Tam se bude pokračovat v provizorním rozšíření dálnice, jízdního pásu směrem do Prahy o 75 centimetrů. Poté bude doprava převedena na krajnice v obou směrech a bude se pracovat ve středním dělícím pásu,“ potvrzuje Dont.

Modernizace D1 - aktuálně řešené úseky | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme