Chceme zase do pohárové Evropy, říká liberecký brankář Hroššo

Fotbalová Gambrinus liga nabídne boj o přední příčky i únik z pásma sestupu. O body bude usilovat i Viktoria Plzeň, která ve čtvrtek postoupila do dalšího kola Evropské ligy. Po zápasech v pohárové Evropě se pak Viktorii často v lize nedařilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký brankář Lukáš Hroššo chce s Libercem znovu do evropských pohárů

Liberecký brankář Lukáš Hroššo chce s Libercem znovu do evropských pohárů | Zdroj: ČTK

„Tak už na podzim jsme ztráceli o pohárových zápasech méně než obvykle, tak věřím, že na začátku sezony máme sílu na to, abychom tempo neděle – čtvrtek zvládli,“ říká před zápasem proti sestupem ohroženému Znojmu plzeňský obránce David Limberský, který sledoval kvůli karetnímu trestu úspěšné pohárové utkání v Doněcku jen jako divák.

Druhá Viktoria se chce udržet na dohled vedoucí Spartě, se kterou bude hrát očekávaný duel příští týden. Na rozdíl od Plzně skončil ve čtvrtek liberecký postup Evropskou ligou. Slovan, aktuálně šestý, se tak může koncentrovat už jen na domácí nejvyšší soutěž, a cíl je jasný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Viktoria Plzeň chce stáhnout náskok Sparty, Liberec ataktovat pohárová umístění

„Hrajeme proto, abychom se dostali do pohárové Evropy. Tyto zápasy dají strašně moc,“ zhodnotil význam účasti v evropských pohárech liberecký gólman Lukáš Hroššo, který bude se spoluhráči bojovat o body na stadionu Jihlavy, která je dalším z mnoha týmů hrajících o záchranu.

Hned dva se potkají v Brně, kam přijede Příbram. A předposlední Baník Ostrava jede do Jablonce. Moc daleko od sestupových pozic není ani Olomouc, kterou navíc čeká zápas na hřišti silných Teplic. Ty se mohou v případě výhry vrátit na třetí místo.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme