Tomáš Berdych potvrdil absenci ve čtvrtfinále Davis Cupu

Nejlepší český tenista Tomáš Berdych po prohraném finále turnaje v Dubaji potvrdil, že nepojede s daviscupovým týmem ke čtvrtfinálovému utkání Davisova poháru do Japonska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji během vyhraného zápasu s Rumunem Copilem

Tenista Tomáš Berdych na turnaji v Dubaji během vyhraného zápasu s Rumunem Copilem | Zdroj: Reuters

Už předtím v rozhovoru pro Radiožurnál Berdych uvedl, že náročné cestování do Japonska by hodně zkomplikovalo jeho program. „Opravdu to není ideální,“ řekl Berdych, který se po betonových turnajích v Indian Wells a Miami chce připravit na antukovou část sezony v Evropě.

Jeho pozici pravděpodobně zaujme vedle Radka Štěpánka Lukáš Rosol. „Teď mám v plánu Záhřeb, Rotterdam, Dubaj, Indian Wells, Miami. Pak se vrátím domů a odlétáme do Japonska. Vím, že se tam letí dlouho, ale je to lepší než letět rovnou z Miami druhou stranou,“ potvrdil hned po postupu přes Nizozemsko Rosol.

Berdych nastupoval v Davis Cupu pravidelně jako jediný z elitní desítky žebříčku ATP. Od své premiéry v roce 2003 vynechal jen dva české zápasy a měl největší podíl na loňském a předloňském triumfu v prestižní týmové soutěži.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme