O postup do elitní desítky extraligy bojuje ještě pět týmů

Tři kola před koncem základní části extraligy stále není jasné, která mužstva se protlačí do předkola play off. Kandidátů na tři volná místa je momentálně pět - Pardubice, Litvínov, Slavia, Karlovy Vary a také Liberec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ján Lašák je pro liberecké Bílé Tygry velikou oporou

Brankář Ján Lašák je pro liberecké Bílé Tygry velikou oporou | Zdroj: ČTK

Liberečtí Bílí Tygři si pár dní před olympijskou přestávkou opatřili posilu na postu brankáře. Zkušený slovenský gólman Ján Lašák působil onehdy pět sezón v Pardubicích. Naposledy chytal v Trenčíně a právě tam došlo k dohodě o jeho stěhování pod Ještěd.

„Generální manažer za mnou přijel do Trenčína. V podstatě jsem byl volný a mohl jsem odejít, kdy jsem chtěl. Během pár minut jsme se dohodli a za nějakých šest sedm hodin jsem byl sbalený a v Liberci.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Ján Lašák si působení v Liberci pochvaluje a je rád, že pomohl mužstvu do desítky

A stejně jako přesun z Trenčína, také aklimatizace v novém působišti proběhla v rytmu kvapíku. Soudě alespoň podle toho, že brankář Lašák se okamžitě stal oporou libereckého týmu a má vydatnou zásluhu na tom, že Bílí Tygři si v tabulce povyskočili na deváté místo. Uznání spoluhráčů si vysloužil i v pátek v Chomutově.

„Někdy se prostě stává, že mužstvo ztratí v takových zápasech koncentraci. Byl jsem na to připravený a jsem rád, že jsem to podržel, protože to je moje úloha.“

Každý gólman sice nastupuje do branky s vědomím, že tam nebude jenom na ozdobu, ale ne pokaždé mají spoluhráči důvod vyseknout mu poklonu, jako to třeba udělal po perně vybojované páteční výhře liberecký obránce Jan Výtisk.

„Naštěstí Janko chytal skvěle, úplně neskutečným způsobem nás podržel a vítězství patří jemu. Co předváděl, to je paráda.“

Hokejisté Kladna se střelecky trápí, ale pro záchranu udělají maximum

Číst článek

Brankáři těch mužstev, která v sobě živí naději na postup do předkola play off, budou jistě i ve zbývajících třech kolech dvojnásob pečlivě sledováni. Což pro ně nemusí být zrovna příjemné pomyšlení.

„To jsou situace, které mám rád. Když jde o všechno, tak mě to baví. Dřív jsem si takové situace ne úplně vychutnával, ale uměl jsem se na to připravit. Věděl jsem, do čeho jdu, byli jsme mimo play off a teď jsme v desítce. Takže všechno je super a velmi se těším,“ říká liberecký brankář Lašák před dnešním domácím utkáním s Vítkovicemi.

Hodně důležité budou pro jeho tým i výsledky dalších utkání: Karlovy Vary- Pardubice, Litvínov- Kladno a Slavia- Sparta.

Aleš Procházka, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme