Věřit se musí vždycky, říká kapitán Slavie Kadlec po vítězství nad Spartou

Hokejisté Slavie vyhráli poprvé v letošní extraligové sezóně pražské derby. Tým, který bojuje o předkolo play-off, získal za výhru 3:2 v prodloužení dva body do tabulky. Postaral se o to Petr Kadlec. Domácí hokejisté ale chtěli bodovat naplno, aby ještě měli reálnou šanci na postup.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kadlec ještě v dresu Slavie si po jednom z pražských derby podává ruku s Jaroslavem Hlinkou.

Petr Kadlec ještě v dresu Slavie si po jednom z pražských derby podává ruku s Jaroslavem Hlinkou. | Zdroj: ČTK

„Měli jsme to výborně rozehrané. 55 minut jsme hráli výborně, ale na konci jsme udělali dva fauly a Sparta dokázala srovnat,“ lituje Petr Kadlec.

Slavii hodně pomohl gól už v páté minutě zápasu. „Řekli jsme si, že budeme hrát jednoduše. Že nebudeme ztrácet puky zbytečnými nahrávkami. Kluci v útoku výborně napadali a tím jsme si vytvářeli šance,“ vidí příčinu dobrého vstupu kapitán vítězného týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrem Kadlecem po derby mluvil Štěpán Pokorný

Zápas byl zajímavý i díky derby atmosféře. „Užili si to hráči i fanoušci. Bylo to hodně pěkné utkání. Bylo tam nasazení i souboje, padly i góly. Když do toho člověk spadne a trápí se, není to jednoduché, ale konečně jsme vyhráli a konečně jsme předvedli bojovný výkon,“ těší Kadlece.

Slávisté stále věří v postup do předkola play-off. „Věřit se musí vždycky. Škoda, že jsme nevyhráli nějaké zápasy. Nehráli jsme špatně, ale bohužel se nám to nepovedlo,“ uzavřel kapitán Slavie.

Hokejové derby vyhrála Slavia, Liberec si zajistil postup

Číst článek

Do konce základní částí zbývají Slavii ještě dva zápasy na domácím ledě. V úterý přivítá Karlovy Vary a v pátek, ve zřejmě rozhodujícím souboji, Litvínov.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme