Titul evropského Auta roku si odnáší automobilka Peugeot

Evropským autem roku 2014 se stal Peugeot 308. V nejstarší odborné automobilové anketě hlasovalo 58 motoristických novinářů z evropských zemí. Vítěze na ženevském autosalonu ohlásil prezident poroty Hakan Matson. Mezi sedmi nominovanými byla také Škoda Octavia.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cenu Auta roku 2014 si odnáší francouzská automobilka Peugeot

Cenu Auta roku 2014 si odnáší francouzská automobilka Peugeot | Zdroj: Reuters

Francouzská automobilka získala titul po dlouhých dvanácti letech, celkově je to už její čtvrté ocenění. Peugeot 308 tak na pomyslném trůnu střídá loňského vítěze – Volkswagen Golf.

„Peugeot 308 byl jedním z nejlepším z konvenčních vozů, které ve semifinále byly. Kvůli své celkové vyzrálosti a je to vůz, který se blíží vzoru Volkswagen Golf,“ komentuje rozhodnutí porotců šéfredaktor Automobil Revue Tomáš Hyan.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šéfredaktor Automobil Revue Tomáš Hyan ve Stalo se dnes

Jako druhý se umístil elektromobil BMW i3 a elektrický vůz Tesla S obsadil třetí místo. Podle slov Tomáše Hyana už elektromobil soutěž Auto roku dokonce vyhrál.

„Tehdy to byla spíš taková demonstrace – dáme body někomu, kdo přinesl něco nového. Já jsem tehdy ten elektromobil nevolil, ale můžu říct, že letos jsem dal nejvíce bodů elektromobilu Tesla. Funguje jako normální auto, dojede přes 300 kilometrů a v ničem si nezadá s konvenčními vozy,“ vysvětluje.

Škoda Octavia skončila předposlední, tedy na šestém místě.

Petr Jansa, Martin Karlík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme