Na tramvajové lince Liberec-Jablonec platí SMS jízdenky, jsou o 5 Kč dražší než papírové

Cestující na tramvajové lince 11 mezi Libercem a Jabloncem si už nemusejí kupovat papírové jízdenky. Místo lístku mohou použít speciální SMS zprávu. Jízdenka odeslaná z mobilního telefonu je sice dražší, ale ušetří čas. Službu zavedl dopravní podnik na popud samotných cestujících.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Galerijní tramvaj Liberecké oblastní galerie

Galerijní tramvaj Liberecké oblastní galerie | Foto: Oblastní galerie v Liberci

SMS jízdenky na trase Liberec-Jablonec platí už od 1. března. Mnoho lidí o tom ale stále neví.

V Liberci tento systém funguje už pět let a na popud cestujícím ho teď zavádějí právě i na trase do Jablonce, říká Martina Poršová z dopravního podniku Liberce a Jablonce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o SMS jízdenkách na tramvajové trase Liberec-Jablonec zjišťovala Šárka Škapiková

„Postupně se lidé dožadovali, aby se SMS tarif rozdělil přinejmenším na trať do Jablonce. Ten důvod je jednoduchý, ta trať je rozdělená na dvě pásma, na té první, liberecké, SMS fungovaly, na té druhé tarifní zóně už ale ne,“ popisuje.

Cestující, kteří si koupí jízdenku přes textovou zprávu z mobilu, bude stát jízdné o pět korun více než papírový lístek.

„Jedná se o rozšíření služby, stejně, jako je třeba prodej jízdenek u řidiče, proto se cena liší a je to 31 korun za jízdu na 60 minut,“ vysvětluje Poršová.

Od poloviny března budou posílat cestující SMS zprávy ne z tramvaje, ale z náhradních autobusů. Trať mezi Libercem a Jabloncem totiž čeká výluka kvůli opravám trati.

Šárka Škapiková, Anna Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme