Olomoucká knihovna láká na měsíc čtenářů. Připravila besedy i soutěže

Březen je tradičně měsícem čtenářů. Plno akcí připravila také olomoucká městská knihovna.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čtení, ilustrační foto

čtení, ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Češi a Moravané tradičně patří k náruživým čtenářům. Tuhle vášeň by měla prohloubit i celostátní akce Březen - měsíc čtenářů. Olomoucká městská knihovna připravila mnoho přednášek, besed a autorských čtení.

Zapojit se ale můžete i do několika soutěží. Především do té celostátní o nejlepší čtenářskou rodinu.

„Sami o některých rodinách víme, ale prosili bychom čtenáře naší knihovny, aby se nám i přihlásili. Protože jména jsou různá – babička se jmenuje jinak než vnouče, a my bychom tak mohli posčítat jejich výpůjčky za minulý rok a najít opravdu tu nejlepší čtenářskou rodinu,“ upřesňuje ředitelka olomoucké městské knihovny Lenka Prucková.

Přehrát

00:00 / 00:00

V olomoucké knihovně natáčela redaktorka Blanka Mazalová

Láká ale i na kvíz. Otázku lidé najdou vždy u přepážky knihovny a odměnou jim bude jak jinak než kniha. „Co nenapsal detektivkář Jo Nesbø? Levhart? Dravec? Nebo Švábi? Myslím si, že opravdu nemohou čekat, že budeme zkoušet ze znalostí Boženy Němcové,“ přibližuje Prucková.

A pokud jste nejen náruživými čtenáři ale i psavci, můžete se přihlásit do 10. ročníku literární soutěže Prvotiny. Pravidla jsou hodně volná, stačí mít v šuplíku nezveřejněnou báseň nebo nějakou tu prózu.

„Jediným omezením je, že práce nesmí být nikde zveřejněna. Jinak se vůbec nedíváme ani na pohlaví, ani na věk, ani na profesionální dráhu,“ dodává ředitelka knihovny. Termín také nehoří, elektronickou poštou svá dílka můžete posílat až do konce září.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme