Přivítání bylo krásné, všechno je super, pochvalují si paralympionici v Soči

Za tři dny začne v Soči zimní paralympiáda. Do bojů o medaile zasáhne také osmnáct českých sportovců, kteří se dnes i se svým doprovodem dočkali oficiálního přivítání v olympijské vesnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přivítání paralympioniků v olympijské vesnici v Soči - šéf české výpravy Roman Suda

Přivítání paralympioniků v olympijské vesnici v Soči - šéf české výpravy Roman Suda | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Součástí slavnostního ceremoniálu bylo také předání daru organizátorům od české paralympijské reprezentace. Naopak pořadatelé her darovali na přivítanou tradiční suvenýr.

„Dostali jsme krásný samovar, takový ruský artefakt na vaření čaje. Ještě ze svého mládí si ho pamatuji. Takže kousek keramiky s logem paralympiády v Soči a datem 2014,“ vzal si na úvod slovo vedoucí české výpravy Roman Suda.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká paralympijská výprava byla oficiálně přivítána v olympijské vesnici

V olympijské vesnici zavlála česká vlajka a sami sportovci si už moc dobře uvědomili, že do pátečního zahájení her už moc času nezbývá.

„To je jenom uvítání do olympijské vesnice, protože nějaké závody už proběhnou před oficiálním zahájením her. Tak abychom se tady cítili přivítaný,“ říká lyžař Oldřich Jelínek. O vřelém přivítání by asi mohl vyprávět každý ze sportovců.

Sledge hokejistům nemohly náladu zkazit ani problémy s příjezdem na slavnostní akci. Zdrželi je dopingoví komisaři. Za všechny to vyjádřil Zdeněk Hábl.

„V porovnání s Vancouverem je to jiné, ale jsem spokojený. Spousta pěkných holek, atmosféra, lidi jsou super, takže paráda.“

Svůj závod Samková vyhrála, teď věří hendikepovanému kolegovi Vaverkovi

Číst článek

V podobném duchu hovořil i zrakově handicapovaný lyžař Patrik Hetmer. „Úplně nás z toho mrazí, je to perfektní. Líbí se nám to, pěkně nás přivítali. Vesnice se zaplňuje a atmosféra mezi sportovci je hodně kamarádská, hodně příjemná. Je to něco úplně jinýho než na normálních závodech.“

To bezesporu. Atmosféra v olympijské vesnici je skutečně víc než přátelská. Na každém kroku je vidět, že všichni se věnují tomu, kvůli čemu vlastně do Soči přijeli - sportu.

„U někoho je to vrchol sportovní kariéry nebo minimálně jejich sportovní sezony. Tomu odpovídá i drobné napětí před tím, než soutěže začnou,“ uzavírá povídání šéf české výpravy Roman Suda.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme