Podnikatelem roku 2013 se stal majitel textilky Juta Jiří Hlavatý

Celostátní finále soutěže Podnikatel roku 2013 vyhrál Jiří Hlavatý, majitel největší české textilní společnosti Juta ve Dvoře Králové. Prestižní ocenění převzal večer v pražském Paláci Žofín z rukou vicepremiéra a ministra financí Andreje Babiše (ANO).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podnikatelem roku 2013 České republiky se stal majitel textilky  Juta  Jiří Hlavatý (uprostřed). Na snímku vpravo je ministr financí Andrej Babiš.

Podnikatelem roku 2013 České republiky se stal majitel textilky Juta Jiří Hlavatý (uprostřed). Na snímku vpravo je ministr financí Andrej Babiš. | Zdroj: ČTK

Jiří Hlavatý do Juty ve Dvoře Králové nastoupil jako strojní inženýr hned po škole v roce 1972. Pro firmu pracuje už 40 let. Dnes řídí 14 továren a 2 200 zaměstnanců.

Roční obrat textilní společnosti dosahuje skoro 6 miliard korun a víc než 80 procent produkce se vyváží do 65 zemí světa. Firma vydělává hlavně na výrobě geotextilií, hydroizolačních fólií a membrán pro stavebnictví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s Podnikatelem roku 2013 Jiřím Hlavatým na Radiožurnálu

„Naše tunelové fólie jsou na metru v Helsinkách, na tunelech ve Švýcarsku. Máme 10 výrobních programů, které jsou v Jutě rozhodující. A vlastně všech těch 10 výrobních programů je konkurenceschopných po celém světě a o všechny ty výrobky je zájem,“ řekl Jiří Hlavatý ve vysílání Radiožurnálu.

Zisk prestižního ocenění Podnikatel roku může podle něj firmě pomoci: „Protože je to určitý způsob odměny všem zaměstnancům, kterým se snažím ukazovat cestu, všem zaměstnancům, kterým říkám, že stojí za to být aktivní, a stojí za to, že jste zatáhnutí do té hry, a stojí za to být loajální k firmě a stojí za to neustále hledat lepší a lepší lidi.“

„Toto ocenění je určitě hodně důležité a podle mě jednoznačně zvedne prestiž naší společnosti,“ prohlásil oceněný majitel Juty.

Jana Čermáková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme