Nabudila nás výhra nad Spartou, říká šestibodový slávista Pavel Klhůfek

Hokejisté Litvínova, nebo Slavie. Jen jedni postoupí do předkola play-off hokejové extraligy. Rozhodne o tom až páteční vzájemný zápas v posledním kole základní části. Slavia totiž včera porazila Karlovy Vary 9:3 i díky šesti bodům Pavla Klhůfka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Doležal (vlevo) i Pavel Klhůfek vstřelili Karlovým Varům hattrick

Jiří Doležal (vlevo) i Pavel Klhůfek vstřelili Karlovým Varům hattrick | Zdroj: ČTK

„Hlavně nás nabudila výhra nad Spartou. Sice to bylo v prodloužení, ale porazit Spartu, to nám dalo hodně. Ještě v situaci, kdy jsme poslední zápasy prohrávali,“ říká dvaadvacetiletý Pavel Klhůfek.

Velkou motivaci potvrdil na začátku druhé třetiny, kdy zkompletoval hattrick. K tomu přidal tři asistence a dopomohl tak dalšímu tříbrankovému střelci, Jiřímu Doležalovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas Slavie s Karlovými Vary viděl František Kuna

Přitom ještě nedávno Klhůfek ani nehrál. „Tři kluci jsou zranění a pro mě to byla výzva, jak se ukázat a poprat se o to místo, abych hrál, až se kluci vrátí,“ dodal hráč, který v zápase zaznamenal šet bodů.

Slavia zabrala až v samotném závěru základní části. „Kdybychom takhle hráli o čtrnáctí dní dřív, tak jsme mohli být čtvrtí,“ říká trenér Slavie Vladimír Růžička.

Těšit ho mohlo i to, že Litvínov prohrál ve Vítkovicích. A právě proto se rozhodne až v pátek. Oba týmy mají stejně bodů, takže kdo vyhraje, bude desátý a půjde do předkola play-off.

ELH: Kompletní obsazení play off určí až poslední extraligové kolo

Číst článek

„Jsme rádi, protože dvě kola zpátky pro nás ta situace nebyla vůbec jednoduchá. Měli jsme pět bodů ztráty a za dva zápasy jsme to srovnali, teď si to rozdáme o to, kdo půjde do předkola,“ připomíná trenér Slavie a reprezentačního výběru.

Po výhře 9:3 nad Karlovými Vary ale raději krotí optimismus. „Euforii nemáme, protože víme, že nás čeká obrovsky těžký zápas," uzavírá Růžička.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme