Brněnský soud poslal matku za vraždu tří novorozenců na 22 let do vězení

Dvaadvacet let má ve věznici se zvýšenou ostrahou strávit žena, která ve Vlasaticích na Brněnsku loni v létě zavraždila své tři novorozené děti. Rozhodl o tom krajský soud.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jednatřicetiletá žena z Vlasatic na Brněnsku půjde za vraždu svých tří novorozených dětí na 22 let do vězení. Rozhodl o tom Krajský soud v Brně

Jednatřicetiletá žena z Vlasatic na Brněnsku půjde za vraždu svých tří novorozených dětí na 22 let do vězení. Rozhodl o tom Krajský soud v Brně | Zdroj: ČTK

Jednatřicetiletá matka se k činu přiznala. Motiv vraždy zůstává nejasný, podle vyšetřovatelů hrály roli dluhy, špatné rodinné vztahy i sklon ženy k alkoholismu.

Těla se našla ve sklepě jednoho z domů, kde žena žila s manželem a dalšími dvěma dětmi. Jedno z dětí zavraždila přibližně v květnu 2013, další dvě již rok předtím. Obě těhotenství tajila.

Nepravomocný rozsudek se téměř ve všech důkazech ztotožnil s obžalobou, obhajobu postavenou především na psychice ženy, ovlivněné alkoholem a marihuanou, podle soudu vyvrátili soudní znalci.

Advokát Miloš Hoff přesto tvrdí, že obžalovaná dětem ublížit nechtěla. Ponechal si proto lhůtu na rozmyšlenou a následně řekl, že podá odvolání.

„Konzultoval jsem to s odborníky v daných oborech. Ti akcentovali otázku takzvané latentní schizofrenie, která může nastat v případě dlouhodobé konzumace marihuany. A to byl přesně případ mé mandantky! S tímto se soud naprosto nevypořádal,“ uvedl.

Státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová si stejně jako obhájce ženy také ponechala lhůtu na rozmyšlenou, s rozsudkem je ale spokojená.

Ivan Holas, Simona Bartošová, Veronika Neprašová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme