V kauze Rath padlo další obvinění. Čelí mu Rathova bývalá spolupracovnice Šárka Alexa

Policie obvinila bývalou spolupracovnici Davida Ratha Šárku Alexu. Informaci přinesla Česká televize, policie však oficiálně její jméno nepotvrdila. Podle vyšetřovatelů způsobila žena škodu téměř 8 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath (vpravo) před jednací síní Krajského soudu v Praze, kde začalo hlavní líčení v jeho kauze

Poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath (vpravo) před jednací síní Krajského soudu v Praze, kde začalo hlavní líčení v jeho kauze | Zdroj: ČTK

„Detektivové Krajského ředitelství hlavního města zahájili trestní stíhání 45leté ženy z Prahy pro porušování povinnosti při správě cizího majetku. Škoda byla vyčíslena na téměř 8 milionů korun. V případě odsouzení hrozí za tento trestný čin odnětí svobody v rozmezí dvou až osmi let,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Případ souvisí s působením Šárky Alexy v čele Středočeského turistického informačního centra a neúspěšnou osvětovou kampaní Osobnosti Středočeského kraje.

V rámci projektu si kraj za evropské peníze nechal vytisknout několik tisíc brožur o významných představitelích kraje. Kvůli nedodržení tiskových náležitostí je ale nakonec nemohla veřejnosti rozdávat a většina z nich skončila bez využití ve skladu.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme