Řidiče v Podkrkonoší čekají objížďky, staví se silnice z Horek do Studence

Kilometry po objízdných trasách budou muset opět absolvovat řidiči v podhůří Krkonoš. Pokračovat totiž bude výstavba silnice z Horek u Staré Paky do Studence.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

I letos bude pokračovat stavba průmyslové zóny Vrchlabí, a to v úseku mezi Studencem a Horkou u Staré Paky. Detaily by měly být známé po kontrolním dnu 20. března.

„Na něm by se mělo dohodnout zahájení stavebních prací. Předpokládáme, že to bude v co nejkratší době, jakmile budeme mít potvrzené objížďky,“ říká manažer zóny Pavel Tichý

V současné době pracuje dopravní policie právě na určení objízdných tras. Ty by měly být stejné jako v loňském roce, s tím rozdílem, že bude volný i průjezd z Kalné přes Bukovinu. To by mělo částečně ulevit dvěma hlavním objížďkám přes Hostinné a Nedaříž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci kolem výstavby silnice zjišťovala Hana Novotná

Právě objížďka z Horek přes Nedaříž a Levínskou Olešnici způsobovala na podzim problémy. Řidiči nedodržovali rychlost a obyvatelé si stěžovali na nadměrný hluk a rozbité silnice. To potvrzuje i nezávislý starosta Horek u Staré Paky František Sedlák.

„Při výstavbě silnice na Studenec jsme dostali slib, že jsou započítány i peníze na opravu komunikace, která je nyní objížďková. Doufáme, že bude dodržen, a silnice se vrátí do původního stavu,“ věří starosta.

Vyšší koncentrace dopravy totiž poničila místní komunikace a obyvatelé se dožadují opravy. Jak ale vysvětluje manažer zóny Pavel Tichý, na nový povrch v projektu nejsou peníze.

„Silnice jsou ve špatném stavbu už teď, což nebylo zaviněno průmyslovou zónou,“ tvrdí Tichý.

Po novém povrchu z Horek u Staré Paky do Studence by měli řidiči jezdit od prvního července. Jak budou vypadat opravy na objízdných trasách, zatím není jisté.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme