Hokejista Hemský bude hrát za Ottawu, týmy mění i Erat, Klesla a Neuvirth

Český hokejový útočník Aleš Hemský poprvé během působení v NHL mění dres. Třicetiletý hráč byl vyměněn z Edmontonu do Ottawy. Součástí středečních přestupů se stali i další Češi. Martin Erat míří z Washingtonu do Phoenixu. Rostislav Klesla a Michal Neuvirth se stali novými posilami Buffala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Aleš Hemský ještě v barvách Edmontonu, který si ho v roce 2001 vybral jako třináctku draftu

Aleš Hemský ještě v barvách Edmontonu, který si ho v roce 2001 vybral jako třináctku draftu | Zdroj: Reuters

Oilers získají za pardubického odchovance právo výběru v pátém kole letošního draftu a ve třetím kole volby talentů v příštím roce.

Edmonton bude podle kanadské televizní stanice TSN platit polovinu ze současného příjmu šikovného útočníka. Mistr světa z roku 2005 má gáži ve výši 5,5 milionu dolarů a po skončení ročníku se může stát nechráněným volným hráčem.

Dvaatřicetiletý Erat, který stejně jako Hemský reprezentoval na únorových olympijských hrách v Soči, žádal vedení Capitals o výměnu už na podzim. Pod trenérem Adamem Oatesem neměl univerzální forvard tak klíčovou roli jako dříve v Nashvillu a stěžoval si i na nedostatečný čas na ledě.

Erat v probíhajícím ročníku bere 3,75 milionu dolarů, v příštím to bude o 1,5 milionu dolarů méně, ale platový strop klubu zatěžuje částkou 4,5 milionu dolarů.

Klesla změnil barvy rovnou dvakrát

Pro Kleslu jde o druhou změnu zaměstnavatele během několika hodin, nejprve ho totiž získal Washington, kam jednatřicetiletý bek putoval z Phoenixu. Capitals ho ale společně s Neurvirthem poslali do Buffala výměnou za slovenského gólmana Jaroslava Haláka a právo volby ve třetím kole draftu v příštím roce.

Klesla ve Phoenixu neprožíval vydařenou sezonu. Coyotes ho během sezony dvakrát poslali na farmu do celku Portlandu v nižší AHL, kde působil nepřetržitě už od poloviny ledna. Klub jej navíc pravidelně před přesunem do záložního týmu nabízel na listině volných hráčů, odkud si jej však žádný celek NHL nevybral.

Kleslovi končí v létě čtyřletá smlouva na celkem 11,9 milionu dolarů.

Neuvirth bude poprvé během kariéry ve slavné lize chytat za jiný tým než za Washington. Pětadvacetiletý brankář byl v týmu z hlavního města Spojených států delší dobu nespokojený a jeho zástupce Patrik Štefan se před vedením klubu nedávno vyjádřil o touze mladého gómana změnit působiště.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme