Vrba hrubku Čechovi vyčítat nebude, vadily mu ale zbytečné ztráty jeho týmu

Plné tribuny, několik nápaditých akcí a dvě vstřelené branky. Ale také zmatky v obraně, bezkrevný druhý poločas a jako vrchol hrubka brankáře Petra Čecha, po které soupeř vyrovnal. Čeští fotbalisté remizovali v Edenu v přípravném duelu s Norskem 2:2 a nový kouč Pavel Vrba má za sebou u národního týmu premiéru plnou rozporů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba burcuje český tým v posledních minutách přípravného utkání s Norskem

Pavel Vrba burcuje český tým v posledních minutách přípravného utkání s Norskem | Zdroj: ČTK

"S výsledkem jsem svým způsobem nespojený, na druhou stranu přiznávám, že je spravedlivý. Norsko mělo v prvním poločase šance, po kterých nám mohlo dát gól, když ale vedeme tři minuty před koncem 2:1, tak je obrovská škoda, že nevyhrajeme," hodnotí Pavel Vrba.

Fotbaloví reprezentanti nastoupili poprvé pod Vrbou, s Norskem remizovali 2:2

Číst článek

Nový trenér na lavičce se hned po své premiéře dostal do citlivé situace.

I když se utkání českému týmu herně nevyvedlo ideálně, čistě matematicky to vypadalo na úspěšný start nové etapy. Zkazila to hrubka jednoho z nejzkušenějších reprezentantů, na kterém chce Vrba stavět, a tak hned zkraje svého angažmá stál před rozhodnutím, jestli se pustit do kritiky Petra Čecha, nebo nepustit, což v něm nakonec převážilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen chyba brankáře Čecha pokazila Vrbovu premiéru na lavičce národního mužstva

"Nevím, proč bych mu měl něco vyčítat, ve spoustě situací nám naopak pomohl. Pedersen to trefil a bohužel míč spadl do sítě. Ve fotbale se takové věci stávají," nepouštěl se Pavel Vrba do hlubšího hodnocení.

Přísnější než trenér byl na brankáře Chelsea kapitán reprezentačního výběru.

"Určitě šlo o střelu, co by měl Petr chytat, on to ví moc dobře. Lepší je, když se to stane teď, než aby se mu něco podobného přihodilo proti Holandsku," poměřuje váhu přípravného zápasu se zářijovým vstupem do kvalifikace Tomáš Rosický.

Podobě se k tomu postavil Petr Čech, který už zažil v národním týmu horší momenty, proti Turecku nebo Řecku udělal větší chyby a na evropských šampionátech, takže ta po střele Nora Pedersena ze třiceti metrů v přátelském utkání ho nemohla rozházet.

Čech se za výmluvy neschovával

"Dalo se to chytit a chytit jsem to měl. Bohužel jsem to ale nechytil, to se někdy stane. Udělal jsem technickou chybu, která vyústila v to, že balón vlétl do sítě. Dál bych se v tom nebabral, musíme jet dál."

To platí i o celém reprezentačním týmu, ale Pavel Vrba se v jeho hře teď naopak „babrat“ musí. Jeho mužstvo po brankách Rosického a Vydry dvakrát vedlo, ale dvakrát o vedení přišlo. Jeho hra měla mezery hlavně v bránění, rozehrávce a snaze o přímočarost, a tak bez chyby zůstalo vlastně jen to základní.

"Hráče bych chtěl pochválit za bojovnost a snahu poprat se o výsledek, za tohle hráče pochválím, určitě je ale nebudu chválit za spoustu ztrát a za spoustu technických chyb, které jsme hlavně v druhém poločase vytvořili," říká Pavel Vrba, který si rozhodně nemůže stěžovat na to, že by před květnovým zápasem ve Finsku neměl dostatek studijního materiálu.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme