Lidé v Tlustici na Hořovicku si stěžují, že obec kvůli objížďce zahltily tisíce aut

Vytáhli jsme si Černého Petra, říkají lidé z Tlustice na Hořovicku. Jejich vesnicí od pondělí jezdí auta z dálnice D5 do Hořovic nebo i dál směrem na Příbram. Stavební firma totiž začala opravovat blízkou krajskou silnici, která normálně slouží jako spojka Žebráku, dálnice D5 a Hořovic.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kamiony v koloně

kamiony v koloně | Foto: Marián Vojtek

„Je to hrozné. Nedá se tady přejít. Bývaly tady přechody, pak udělali silnici a přechody nejsou.“ Podle paní Anežky prý každý v Tlustici ví, že novou silnici tu udělali jen proto, aby sem 3. března mohli pustit objížďku za opravovanou silnici do Hořovic.

Silnici, která se opravuje, přitom lidé z Tlustic moc nevyužijí. Podle paní Anežky by objížďka mohla vést i přes Cerhovice, Zaluží a Cinklovku. Zmiňovaná trasa je sice delší, ale mohla by prý po ní jezdit alespoň nákladní auta. Doprava v obci totiž skokově narostla.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Tlustici natáčel reportér Petr Kološ

„Řekl bych o takových 20 procent, ale možná to bude víc. Sepsaly se petice proti kamionům, ale není to nic platné,“ konstatuje jeden z místních obyvatel, který bydlí hned u frekventované silnice.

„Měli jsme údaje z ukazatele okamžité rychlosti. Přes den, i když tu nebyla objížďka, tady projely tak tři tisíce aut. Teď je to minimálně takových šest sedm tisíc,“ tvrdí nezávislá starostka Tlustice Helena Kášová.

„Objížďka je plánovaná do konce listopadu letošního roku. Obec z toho samozřejmě nic mít nebude. Bylo nám řečeno, že jinudy to vést nelze a že to musíme nějak vydržet,“ dodává.

Firma, která silnici opravuje, by práce chtěla stihnout už do konce roku, i když ve smlouvě má termín předání až léto 2015.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme