Sprinter Maslák patří na čtvrtce k největším favoritům HMS v atletice

Český sprinter Pavel Maslák vstoupí do halového atletického mistrovství světa v polských Sopotech. Pokud jeden z favoritů na čtyřsetmetrové trati naplní očekávání a z dopoledního rozběhu postoupí, tak se ještě večer postaví na start semifinále. Dva těžké závody v jeden den mu ale problém nedělají.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtkař Pavel Maslák během 20. ročníku Memoriálu Josefa Odložila

Čtvrtkař Pavel Maslák během 20. ročníku Memoriálu Josefa Odložila | Zdroj: ČTK

„Nechystali jsme se na to, ale před dvěma roky v Istanbulu to bylo stejné. Nevadilo mi to a běželo se mi dobře,“ věří si před startem halového vrcholu sezony Maslák. Po příletu do Polska si vyzkoušel i dráhu v moderní Ergo Aréně a z tréninku odcházel spokojený.

„Je to o něco jiný povrch, než máme v Praze. Musíme si zvyknout, ale jinak si myslím, že je to postavené dobře. Jen zatáčky by mohly být delší a rovinky zase kratší,“ řekl dobře naladěný český sprinter.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sprinter Maslák patří na čtvrtce k největším favoritům HMS v atletice

Pro rozběh dostal výhodnou pátou dráhu a doufá, že postoupí z prvního místa, aby na tom byl podobně i v semifinále. Soupeřem mu ale bude velmi silný Chris Brown z Baham. Zkušený pětatřicetiletý závodník totiž přivezl medaile z posledních čtyř šampionátů.

V Polsku je světová atletická akce úplně poprvé, ale podle Masláka to vůbec není znát. „Neměl jsem s ničím problém, všechno je v pohodě. Mají to pohlídané,“ dodal spokojeným hlasem pátý čtvrtkař aktuálních světových tabulek.

Běžec Maslák postoupil do finále, Denisa Rosolová po pádu končí

Číst článek

Kromě Masláka se dnes v Ergo Aréně představí i další čtyři čeští atleti. Jsou jimi Denisa Rosolová, mílař Jakub Holuša, Lenka Masná a koulař Tomáš Staňek.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme