Hokejisté Lva v úvodu play-off očekávají bitvu plnou osobních soubojů a provokací

Zatím co česká extraliga teprve zakončuje svou základní část, Kontinentální hokejová liga už rozehraje vyřazovací boje. Jediného českého zástupce v soutěži Lva Praha čeká na první pohled lehký soupeř - Medveščak Záhřeb. Zdání ale klame.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči týmu Lev Praha se radují z pátého gólu. Vpředu zleva Jakub Matai, Michal Řepík a Lukáš Cingel

Hráči týmu Lev Praha se radují z pátého gólu. Vpředu zleva Jakub Matai, Michal Řepík a Lukáš Cingel | Zdroj: ČTK

„V podstatě jde o kanadský mančaft, bude hodně osobních soubojů, přijdou provokace po odpískání. Musíme zůstat klidní a nenechat se vyprovokovat, protože přesilovky budou v play-off rozhodovat,“ říká před prvním osmifinálovým duelem útočník Michal Birner.

O tom, že chorvatský celek se vyznačuje fyzicky velmi nepříjemným stylem, se mohli Pražané přesvědčit před několika dny, kdy spolu hráli v pražskéTipsport aréně. I tehdy se na ledě jiskřilo. Obránce Jakub Nakládal se dokonce pustil do pěstního souboje, který ale dnes opakovat nechce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisty Lva Praha čeká na úvod play-off KHL bitva se vším všudy

„Nikdy jsem se nepovažoval za bitkaře. Když se to ale nějak semele a nabídne, tak samozřejmě ujíždět nebudu,“ upozorňuje Nakládal.

Na souboji Lvů s Medvědy je zajímavé také to, že se hned na úvod vyřazovací fáze potkávají dva týmy, které se svým stylem vymykají z běžného průměru Kontinentální hokejové ligy. „Sejdou se dva týmy, které hrají trochu odlišný hokej než ruské celky. Myslím, že si diváci přijdou na své,“ věří obránce Ondřej Němec.

Lev Praha vstoupil do play-off KHL vítězně, porazil Záhřeb

Číst článek

Právě atraktivita hry obou týmů by měla přilákat do hlediště Tipsport Arény hodně diváků a to i těch, kteří budou stranit Medvěščaku. Ani to ale by nemělo Lva na cestě za postupem zastavit.

„Všichni se těšíme. Víme, že tady bude hodně fanoušků soupeře, ale věříme, že nás lidé z Prahy přijdou podpořit a zápas bude mít pěknou kulisu. Jestli chceme vyhrát KHL, tak musíme stejně porazit jakýkoliv tým,“ říká odhodlaně Birner.

Úvodní osmifinálový zápas Lva s Medveščakem začne v 19 hodin.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme