Přerovští ornitologové v Tovačově přivítají přilétající ptáky

Členové Moravského ornitologického spolku zvou širokou veřejnost na tradiční jarní exkurzi k tovačovským rybníkům. Těšit se můžete na vycházku do přírody, která je spojená s pozorováním ptáků, kteří se k nám na střední Moravu vracejí ze svých zimovišť.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potápka roháč na Hradeckém rybníku v Tovačově. 19.7.2008

Potápka roháč na Hradeckém rybníku v Tovačově. 19.7.2008 | Foto: Adolf Goebel

Pokud se chcete stát svědky velkého ptačího stěhování, tak si vycházku s ornitology určitě nenechejte ujít. Sraz je na tradičním místě u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově ve tři čtvrtě na osm.

Ke skupině se ale můžete připojit i později. Bude se pohybovat po hrázi Hradeckého rybníka, zastaví se také na Křenovském rybníce. A protože letošní jaro začalo o něco dříve než obvykle, ornitologové očekávají, že se u zdejších vod budou pohybovat početné druhy vodních ptáků.

Teplá zima uspíšila návrat racků chechtavých, poláků velkých a chocholatých, potápek, rozáčů a hus velkých. Naše zimoviště naopak opouštějí poslední husy polní a běločelé, havrani polní a kavky.

Pokud máte doma dalekohled, určitě si jej vezměte sebou.

Jana Zemková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme