V boji o play-off zvítězila Slavia, na druhé místo extraligy se dostal Třinec

Po čtvrtečním vítězství Pardubic na Spartě se dohrávalo poslední kolo základní části hokejové extraligy. V přímém souboji o poslední místo v předkole play-off porazila Slavia Litvínov po samostatných nájezdech. Na druhé místo se před Plzeň dostal Třinec, čtvrtí skončili hokejisté Zlína.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Slavie se radují po postupu do předkola play-off

Hokejisté Slavie se radují po postupu do předkola play-off | Zdroj: ČTK

V klíčovém souboji o předkolo play-off Litvínov na Slavii dvakrát vedl, domácí ale vždy dokázali vyrovnat. Žlutočerné poslal v 15. minutě do vedení Robin Hanzl, ale v čase 19:05 vyrovnal slávista Lukáš Žejdl.

I ve druhé třetině Litvínov vedl, tentokrát po brance Rostislava Martynka, po necelých třech minutách ale srovnal Marek Tomica. Ve třetí třetině gól nepadl a po bezbrankovém prodloužení se rozhodlo až v samostatných nájezdech.

Předkolo play-off:
Pardubice – Slavia
Vítkovice – Liberec
Čtvrtfinále play-off:
Plzeň – Kometa Brno
Zlín – Hradec Králové
Pozn: O soupeřích Sparty a Třince se rozhodne v předkole.

V samostatných nájezdech se prosadil jediný hráč. Byl jím kapitán Slavie Petr Kadlec, který střelou mezi betony ve druhé sérii samostatných nájezdů rozhodl o vítězství domácích a jejich postupu do předkola, kde se utkají s Pardubicemi.

Hradečtí hokejisté vyhráli v Plzni, která tak přišla o druhé místo. Domácí hokejisté sice šli do vedení gólu Vojtěcha Mozíka v přesilovce, ještě v průběhu druhé třetiny ale otočili vývoj utkání Tomáš Mertl, Peter Frühauf Tomáš Pospíšil. Hradec vyhrál v Plzni 3:1.

Zaváhání Západočechů využil Třinec, ten doma porazil Vítkovice, jejichž trenéři nechali odpočívat své největší opory, 3:1 po gólech Vojtěcha Poláka v přesilovce, Lukáše Zíba a Davida Květoně. Za hosty pouze snížil Stehlík.

Chomutov ukončil černou sérii, Kladno jde do baráže

Chomutov po čtyřiadvaceti prohrách v řadě vyhrál. V posledním kole se mu tu povedlo na ledě předposledního Kladna. K vítězství je nasměroval v přesilové hře David Hruška, po pěti minutách druhé třetiny zdvojnásobil vedení Pirátů Josef Straka.

Kladenský Tomáš Kaberle sice o dvě minuty později snížil na rozdíl jediné branky, Luboš Bartečko ale svým osmým gólem v sezoně vrátil Chomutovu dvoubrankové vedení. Jako poslední se prosadil opět Josef Straka, který pojistil vítězství Chomutova 4:1. Oba týmy čeká baráž o udržení extraligové příslušnosti.

Leška zachránil Zlínu čtvrté místo

Liberec už měl před posledním kolem jasné umístění na devátém místě a v posledním kole hostil Zlín. Po dvou třetinách domácí vedli 2:0 po gólech Martina Čakajíka a Tomáše Filippiho.

Hostům z Valašska se ale podařilo díky brankám Köhlera a Balaštíka vyrovnat. Vedení opět domácím získal Tomáš Filippi, 23 sekund před koncem ale Petr Leška opět srovnal a zajistil Zlínu čtvrté místo. V samostatných nájezdech získal druhý bod Liberec.

Posunout v tabulce se nemohli ani hokejisté Karlových Varů, se základní částí se ale rozloučili výhrou nad Kometou Brno. Svými góly ji zajistili Stanislav Balán, Martin Zaťovič a Roman Vlach. Domácí hráči si tak definitivně zajistili, že nebudou hrát baráž.

52. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - PSG Zlín 4:3 po sam. (1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Čakajík (Vampola), 36. Filippi (P. Nedvěd, Hunkes), 57. Filippi (Vampola, P. Nedvěd), rozhodující nájezd K. Jass - 48. Köhler (Řezníček, Marušák), 53. Balaštík (Köhler, Leška), 60. Leška. Rozhodčí: Hodek, Wagner - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 4143.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Žejdl (P. Jelínek), 32. Tomica (Žejdl, P. Jelínek), rozhodující nájezd Kadlec - 15. Hanzl (Chaloupka, Ručinský), 29. Martynek (Hanzl, Šlégr). Rozhodčí: Šindler, Fraňo - Lederer, Gebauer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. Diváci: 11.028.

Rytíři Kladno - Piráti Chomutov 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 28. T. Kaberle (Havlíček, Tenkrát) - 10. D. Hruška (Bartečko), 26. J. Straka (Kubinčák), 39. Bartečko (M. Jass, Kämpf), 58. J. Straka (Kubinčák, D. Hruška). Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Frodl, Charvát. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 1538.

HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Mozík (Kratěna, Lev) - 34. Mertl (Šimánek, Kudrna), 38. Frühauf (Pospíšil, Dej), 55. Pospíšil (Tvrdík, Ptáček). Rozhodčí: Hribik, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 5228.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Balán (Zaťovič), 46. Zaťovič, 58. Roman Vlach. Rozhodčí: Pešina, Turčan - Ondráček, Lhotský. Vyloučení: 4:8. Bez využití. Diváci: 1742.

HC Oceláři Třinec - HC Vítkovice Steel 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. V. Polák (Bonk, Martin Růžička), 23. Zíb (D. Květoň, Rákos), 30. D. Květoň (Peterek, Linhart) - 31. R. Stehlík (Kolouch, Tomi). Rozhodčí: A. Jeřábek, Minář - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 3:6, navíc J. Káňa (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5155.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme